Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Stationsbefäl till LPO Motala, Region Öst

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

07 december 2018

Ansök senast

07 januari 2019

Referensnummer

C23667/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift och mer ansvar? Vi behöver nu stärka LPO Motala med ett antal kommunikativa och lösningsorienterade stationsbefäl. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas som människa och få erfarenheter för livet samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping. I varje polisområde ryms tre lokalpolisområden. Polisområde Östergötland består av lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala samt en utredningssektion och ett kansli.

Vi söker nu ett antal stationsbefäl till lokalpolisområde Motala!

Arbetsbeskrivning

Stationsbefälet utgör en intern och extern kontaktpunkt gentemot exempelvis RLC (regionledningscentralen) och allmänheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Ansvara för det löpande arbetet i arresten genom t.ex. förmansprövning, upprättande av anmälningar samt rapportering av incidenter
- Bemanna och ansvara för ordning och säkerhet på polisstationen, dygnet runt
- Vara ett stöd till receptionspersonal
- Sköta utsättningar för IGV/BF-personal
- Hantera, helt eller delvis, personefterlysningar, handräckningar, anmälningsupptagning, händelserapporter (prio 5) som överlämnats från RLC etc.

Stationsbefälets roll och arbetsuppgifter är under utveckling och påverkas bl.a. av det successiva införandet av RLC.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Har polisexamen och ett par års erfarenhet av yrket
- Har god kunskap om polisiära datasystem
- Uttrycker dig väl i tal och skrift

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Vidare har du en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp samt att du har ett lösningsorienterat fokus.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av arbetsledande arbete

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Peter Ulwán LPO Motala 072-728 13 80 peter.ulwan@polisen.se

Pernilla Bastholm HR konsult, för frågor om rekryteringsprocessen 0730-863246

Fackliga företrädare

Björn Hoppe Polisförbundet (Motala)010 566 55 430702-302755 bjorn.hoppe@polisen.se Gustav Borg Polisförbundet (Norrköping) 0703-724320 Jan Tuvesson Seko Polisen 076-134 93 10 Jan.Tuvesson@polisen.se ST Region Öst st.region-ost@polisen.se, SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inspektör.
Arbetsort: Motala
Arbetstid: Periodplanering
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

 

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Pernilla Bastholm 073-086 32 46 alt pernilla.bastholm@polisen.se.

 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2019-01-07!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen