Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arrestvakt med placering i Norrköping, Linköping och Motala

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

09 juli 2018

Ansök senast

03 augusti 2018

Referensnummer

C20773/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av drygt 29 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Östergötland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Nu söker vi personal till arrestverksamheten med placering i Norrköping, Linköping och Motala.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl.

Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning. Samt att även bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Flytande svenska i tal och skrift.
• Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.
• God engelska i tal.
• B-körkort
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du:
• Har språkkunskaper utöver nordiska språk och engelska.
• Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller exempelvis Kriminalvården eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet:
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du bör även kunna sätta gränser och följa beslut.

Kontaktpersoner

 • Jennie Karpéus, Gruppchef (Motala), 010-56 66 810, jennie.karpeus@polisen.se
 • Jessica Barck, Gruppchef (Norrköping), 010-56 662 35, jessica.barck@polisen.se
 • Frida Braf, Gruppchef (Linköping), 010-566 51 54, frida.braf@polisen.se
 • Isabella Vinke, HR-konsult/ansvarig rekryterare, 0724-59 06 92, isabella.vinke@polisen.se

Fackliga företrädare

Övrig information

 • Anställningsform: Vi önskar tillsätta både tillsvidareanställningar och längre vikariat (föräldraledighet/studieledighet).
 • Omfattning: Heltid
 • Ansök senast: 2018-08-03
 • Antal annonserade arbetstillfällen:
  • I Norrköping söker vi 1 person för tillsvidareanställning, samt 1 person till ett vikariat.
  • I Motala söker vi 2 personer för tillsvidareanställning.
  • I Linköping söker vi 3 personer till vikariat.
 • Arbetstid: Schema med periodplanering. Treskift förlagt till veckans alla dagar och dygnets alla timmar.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du tar kontakt med ansvarig HR-konsult Isabella Vinke, isabella.vinke@polisen.se. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Polismyndigheten är Sveriges
största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats
som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten
och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår
värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom
polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för
rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som
företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende
för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen