Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Chef till StödService grupp vid LPO Östersund, region Nord

Polismyndigheten söker Chef till StödService grupp vid LPO Östersund, region Nord

Organisation

Polisregion Nord

Län

Jämtlands län

Utlyst

13 juli 2018

Ansök senast

17 augusti 2018

Referensnummer

C20851/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

I regionen finns 12 lokalpolisområden som arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden. Verksamheten är omfattande, innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Jämtland består av två lokalpolisområden, LPO Östersund (kommunerna Östersund, Ragunda och Bräcke)och LPO Jämtland/Härjedalen (kommunerna Strömsund, Krokom, Åre, Berg och Härjedalen).

Lokalpolisområde Östersund har polishus i Östersund (polisområdets huvudstation) och polisstation i Bräcke. I lokalpolisområde Östersund finns det ca 120 personer anställda.
Gruppen för Stöd/service är ett administrativt stöd för ledningen och verksamheten inom Polisområdet och dess två lokalpolisområden. Gruppen består av personal med arbetsområde garage, vaktmästeri, k-diariet samt administration av Orbit, Start och Strada. Gruppchef för stöd/service LPO Östersund ansvarar för samtliga lokaler i PO, bl a polisområdets 8 polishus/polisstationer.

Vi söker nu en gruppchef till Stöd/Service gruppen, med placeringsort i Östersund.

Utöver personalansvar med arbetsmiljöansvar för gruppen kommer du att ingå i Lokalpolisområde Östersunds ledningsgrupp, samordna Polisområdets behov av lokalförsörjning, inköp av fordon och övriga beställningar. Du ansvarar för Polisområdets hantering av explosivavaror (MAF), beställningar av tjänstekort m.m. Du kommer att ingå i regionens Lokaförsörjningsråd och Fordonsråd. Du samverkar med fastighetsägare och andra externa aktörer samt ingår i driftgruppen för Trygghetens Hus.

Arbetsbeskrivning

Som chef för Stöd/Service grupp vid region Nord
ska du

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
 • tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ingå i den lokala ledningsgruppen och den lokala skyddskommittégruppen
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

har du

 • minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • polisexamen och/eller annan för funktionen relevant examen/utbildning
 • erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

 

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av Max Olsson, tf chef LPO Östersund, tfn: 0761-180624. Information om rekryteringsprocessen lämnas av Malin Ragnarsson, HR partner, tfn: 076-8261133.

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord: Andreas Hultner, ST region Nord: Anki Jedefeldt , SACO-S region Nord: Ingegerd Nilsson-Ramm, SEKO polisen: Ehrenfried Jäschke, samtliga nås via polisens växel 11414.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidare anställning som polisinspektör eller handläggare med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid Lokalpolisområde Östersund

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök via Polisens Rekryteringsstöd enligt nedan eller kopiera och klistra in följande länk i extern webbläsare: https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=d2d47371-15a6-456c-baed-6dea83dbcf37

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ta kontakt med HR-partner Malin Ragnarsson.

 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen