Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

FU-ledare i jourmiljö till PO Nord, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 juli 2018

Ansök senast

10 september 2018

Referensnummer

C20971/2018

Arbetsplatsbeskrivning

PO Nord är uppdelat i sju LPO samt sektioner för BIN, Grova brott, Jour, Operativt stöd och ett områdeskansli. Området innefattar tätorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse. Vi söker nu poliser till Joursektionen för tillsvidareanställning som inspektörer. Om du som söker är polisassistent kommer du efter anställning att få ändrad tjänstebenämning till inspektör.

Jourverksamhet med tillhörande FU-ledare bedrivs i LPO Solna och LPO Norrtälje. Denna annons avser huvudsaklig placering i Solna, du kan dock komma att tjänstgöra tillfälligt på andra stationer inom polisområdet.

Arbetsbeskrivning

Som FU-ledare i jourmiljö ansvarar du för de initiala utredningsåtgärderna i samtliga typer av ärenden som inkommer till polisområdet. Vid ärenden med frihetsberövade personer misstänkta för brott ska du förmanspröva frihetsberövandet samt besluta om förvarstagande i polisarrest. Du behöver ha gedigen kunskap om myndighetens uppdrag, mål och styrdokument så du självständigt kan bedöma situationer och kunna prioritera samt fatta adekvata beslut inom ramen för en förundersökning.

I funktionen ingår det under vissa arbetspass att ha ett övergripande ansvar för hela joursektionen och vara polisområdets initiala ärendemottagare/JFU Nord.

Regeringen har tillsatt en utredning (Ds 2017:36) som bl.a. föreslår ett snabbspår i brottsutredning och handläggning av brottmål i domstol för enklare mängdbrott som innebär att den misstänkte ska vara lagförd inom 2-6 veckor från brottet beroende på utredningens karaktär. Unikt för PO Nord är att vi ensamma under de närmaste ska åren ingå i en pilot avseende denna utredning och som FU-ledare har du en nyckelfunktion i projektet. Du får unika möjligheter att vara delaktig i och påverka ett koncept som naturligt genererar kontakt med den yttre personalen och ger direkt möjlighet att påverka utredningsarbetet som utförs av IGV på fältet.

Arresten i Norrtälje saknar stationsbefäl och vid tjänstgöring där kan du komma att ha vissa stationsbefälsuppgifter såsom beslut om förvarstagande enligt LOB och Polislagen samt arbetsleda arrestvakt och stationsvakt.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att:

 • ansvara för initiala utredningsåtgärder i ärenden som inkommer till polisområde.
 • arbetsleda utredningsjourens utredare i ärenden med frihetsberövade men även icke frihetsberövad.
 • administrativt fördela ärenden till den organisatoriska enhet som enligt brottskatalogen har ansvaret för den fortsatta handläggningen av ärendet i de fall ärendet inte slutförs av utredningsjouren.
 • ansvara för att samordna ärendet i enlighet med den nationella överenskommelsen om samordning av ärenden.skapa dialog och delaktighet tillsammans med utredningsjourens utredare och annan personal i området.
 • agera förundersökningsledare både vid brott av enkel beskaffenhet men även grova brott som KIC organisationen inte har möjlighet att hantera.
 • kvalitetssäkra avrapporteringen samt stödja avrapporterande patruller med långtgående förstahandsåtgärder, vilket även kan komma ske i yttre miljö.

Kvalifikationer

KRAV
Vi söker dig som har:

 • svensk polisexamen.
 • polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan förundersökningsutbildning som medför att du är behörig att förundersökningsleda.
 • ett års utredningsvana.
 • haft anställning inom Polismyndigheten de senaste fem åren.

 

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

 • arbetat i jourmiljö eller regelmässigt hanterat utredningar med frihetsberövade.
 • erfarenhet att föredra ärenden för åklagare, hantera frihetsberövade och hantera akuta tvångsmedel.
 • erfarenhet av inre och yttre förundersökningsledning.
 • erfarenhet av arbetsledning genom att du har varit eller svarat som chef eller arbetsledare på direkt eller indirekt nivå.
 • genomgått någon av polismyndighetens chefsutbildningar eller annan extern/intern arbetsledarutbildning.
 • minst två års erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel.

 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som:

 • är flexibel då du kommer behöva axla förundersökningsledning vid både grova brott som brott av enkel beskaffenhet.
 • kan prioritera och hantera stress då arbetsbelastningen tidvis är hög och krävande, där du även behöver fatta svåra beslut i högt tempo med ibland ofullständigt beslutsunderlag.
 • har samarbetsförmåga.har en väl utvecklad kommunikationsförmåga. Du behöver vara pedagogisk och kunna förmedla dina kunskaper och utveckla medarbetare. Du ska arbetsleda och tydligt kommunicera dina beslut med både interna och externa aktörer.
 • är duktig på att ta ett helhetsansvar, se den komplexa helheten och kan ansvara över prioriteringar för uppdraget både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Insp Christian Jofur
Rekryterande chef
073-331 50 44

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel
114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.
Arbetsort: Solna, men tjänstgöring kan tillfälligt komma i fråga på andra ställen i polisområdet.
Arbetstid: Periodplanerad och förläggs dygnet runt under årets alla dagar i enlighet med ASA/polis.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig HR-konsult på 072-204 24 36.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen