Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

HR-avdelningen söker två vikarierande HR-partner med placering i Uppsala

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

25 juli 2018

Ansök senast

22 augusti 2018

Referensnummer

C20963/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Om arbetsplatsen

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR avdelning arbetar ca 800 medarbetare. 

Region Mitt består av Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. Huvudort för regionen är Uppsala. Regionen är indelad i tre polisområden och åtta lokalpolisområden. Utöver dessa tillkommer också de fyra regionala enheterna operativa enheten, underrättelseenheten, utredningsenheten samt regionkansliet. HR:s uppdrag är att vara stödjande till regionens chefer. 

HR region Mitt leds av en HR-chef som till sin hjälp har tre HR-konsulter varav en är inriktad mot arbetsgivarpolitik/avtal, en mot arbetsmiljö och en generalist, fem HR-partners samt en HR-administratör.

Nu söker HR Mitt två vikarierande HR-partner för placering i Uppsala:

1)      HR-partner som till 50% ska arbeta med strategiska frågor till HR-chefen i HR Mitt samt 50% stödja chefer inom två av de fyra regionala enheterna. Aktuell vikariatsperiod är fr o m snarast – tills vidare dock längst t o m 2019-02-28 under tiden då en medarbetare är tjänstledig för provande av annan anställning.

2)      HR-partner med uppgift att stödja chefer inom polisområde Uppsala. Aktuell vikariatsperiod är fr o m 2018-11-01 – tills vidare dock längst t o m 2019-04-30  under tiden då en medarbetare är tjänstledig för provande av annan anställning.

Möjlighet till tillsvidareanställning finns i båda fallen.

Arbetsbeskrivning

Som HR-partner arbetar du i nära samverkan med HR-chefen samt ledning och chefer inom de enheter du har HR-ansvar för. Du har i uppdrag att stödja HR-chefen med strategiska HR-frågor, samt chefer och ledningsgrupper med HR-insatser som utgår från behoven i verksamheten. I det ingår att kunna bidra till utveckling av ett aktivt medarbetarskap, ledarskap och en hållbar arbetsmiljö. Insatserna är av strategisk och värdeskapande karaktär. Det betyder att du ansvarar för att initiera, driva och informera om HR-processer, med mål att avdelningens verksamhet ska utvecklas och att varje chef ska känna sig trygg i sitt ledarskap. I en del operativa HR-frågor kommer du att utgöra det direkta stödet.  

Du kommer att arbeta självständigt, men i nära samarbete med övriga HR-medarbetare, stödavdelningar och Region Mitt. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet och inom ramen för detta bidra till att utveckla hållbara HR-processer med kärnverksamheten i fokus. 


Vi söker dig som har: 

  • Akademisk utbildning inom HR-området eller annan relevant akademisk utbildning
  • 3-5 års erfarenhet av strategiskt samt kvalificerat HR-arbete
  • Erfarenhet av att driva HR-frågor ur ett strategiskt och verksamhetsinriktat perspektiv
  • Erfarenhet av att ge chefsstöd och arbetat konsultativt, gärna inom offentlig sektor 
  • God generell kunskap om det arbetsrättsliga området som arbetsmiljö och rehabilitering, samt god erfarenhet av samarbete med arbetstagarorganisationer 
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Office-paketet 

 

MERITERANDE 

  • Erfarenhet av HR-frågor inom den offentliga sektorn 
  • Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete i större eller komplexa organisationer 
  • Erfarenhet att verka på ledningsgruppsnivå

 

PERSONLIGA EGENSKAPER 
För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut. Du är resultatinriktad och strukturerad.                                                                                                                                 

Du kan omsätta nationellt gemensamma HR-strategier i verksamheten och identifiera och genomföra HR-aktiviteter som stödjer den lokala verksamheten. Du har god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Kontaktperson:

Maritha Ebberyd Jennekvist

Chef HR Mitt, tfn: 070-895 10 25

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO-S, ST inom Polisen, SEKO och Polisförbundet nås via polisens växel tfn: 114 14.

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper och stora möjligheter att utvecklas inom organisationen. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 

Mer om anställningen:

Placeringsort är Uppsala.

Flextid eller förtroendearbetstid tillämpas.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. 

Ansökan: 
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 
Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med HR-partner Isabelle Andersson via e-post: isabelle.andersson@polisen.se

Mer om Polismyndigheten: 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan, senast den 22 augusti!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen