Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

HR-konsult till Polismyndighetens HR-support

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

30 juli 2018

Ansök senast

26 augusti 2018

Referensnummer

C20984/2018

Arbetsplatsbeskrivning

HR-support är en grupp inom Polismyndighetens HR-avdelning med ansvar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom samtliga HR-områden till chefer och medarbetare i hela myndigheten. Till HR-support söker vi nu två HR-konsulter.

Arbetsbeskrivning

Välkommen att bli en del av vårt härliga gäng i HR-supporten!

Som medarbetare i HR-supporten har du en viktig roll som rösten och ansiktet för Polismyndighetens HR-avdelning. HR-supporten är en väg in för alla HR-relaterade frågor från cheferna inom myndigheten. Vi arbetar konsultativt och vägleder genom våra svar cheferna så att myndighetens arbetsgivarpolitik genomsyrar organisationen. Frågorna spänner över hela HR-området – vi rådgör i rehabfrågor såväl som avtalstolknings- och bemanningsfrågor.

HR-supporten består av 12 medarbetare och vi har vår arbetsplats i ljusa lokaler centralt på Kungsholmen i Stockholm. Telefonerna är öppna mellan kl 9 och 15 på vardagar och vi turas om att bemanna linjen varvat med att besvara mailfrågor och ägna oss åt andra arbetsuppgifter eller uppdrag. Arbetet präglas av nära samarbete och diskussioner, i HR-support arbetar vi tillsammans för att lösa uppdraget. Närmaste chefen har sin arbetsplats i det gemensamma landskapet. Polismyndighetens styrfilosofi medarbetardrivet utvecklingsarbete är en hörnsten då det är medarbetaren som möter frågorna och ser möjligheterna till utveckling och förbättring.

Kvalifikationer

Vi vill att Du har:

  • Akademisk examen inom HR-området eller motsvarande utbildning/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
  • Minst 3 års aktuell erfarenhet från brett HR-arbete.
  • Erfarenhet från en konsultativ HR-roll där du stöttat och väglett chefer.

Meriterande
Fördjupade kunskaper inom arbetsrätt och/eller arbetsmiljöområdet.

Personliga egenskaper

Rollen förutsätter att du är självständig och drivande i ditt arbete. Att vara lyhörd, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning faller sig naturligt för dig. Vidare är du kvalitetsmedveten i ditt arbete och drivs av utveckling såväl personligen som verksamhetsmässigt. Detta gör att du ständigt agerar med gott omdöme och med ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer. Du har även en god förmåga att arbeta i grupp och en vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Vi söker dig som är:

  • Självständig och drivande
  • Kvalitetsmedveten och utvecklingsfokuserad
  • Inlyssnande och pedagogisk i din kommunikation

Du har:

  • Gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt
  • God förmåga att arbeta i grupp

För att hantera arbetsuppgifterna behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper inom Outlook och lätt för att sätta dig in i nya system.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten, kontakta: Gruppchef Gabriella Jonsson, 0702 – 839 063 gabriella-r.jonsson@polisen.se eller någon av medarbetarna i HR-support 020 – 666 999 tonval 4 2 2.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via växeln 114 14.

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 26 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Vi avser att påbörja intervjuer under vecka 35.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med rekryterande chef Gabriella Jonsson, 0702 – 839 063, gabriella-r.jonsson@polisen.se

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver verksamheten enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen