Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nationella insatsstyrkan söker samordnare inom verksamhetsskydd och säkerhet

Placering i Stockholm. Välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2018.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

01 juli 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

102/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Avdelningen består av en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en kontaktenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, sju regionalt placerade utvecklingscentrum samt ett kansli.

Nationella insatsstyrkans (NI) huvuduppgift är terrorismbekämpning och är samhällets yttersta resurs vid händelser som är så allvarliga, ovanliga och riskabla att de inte går att hantera inom den vanliga polisverksamheten. NI har konstant beredskap och kan sättas in var och när som helst. NI är också en naturlig del i polisens kamp mot grov brottslighet eller i övrigt där det finns behov av NI:s förmågor. En annan viktig arbetsuppgift är omvärldsbevakning och förberedelser samt utbildning utifrån den problembild som finns mot Sverige. För att uppfylla de kraven har NI ett omfattande samarbete med såväl svenska som internationella myndigheter, organisationer samt också med andra länders insatsstyrkor.

NI erbjuder en arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och kvalitativ utbildning. Tillsammans utvecklar vi våra förmågor för att stå rustade inför de allvarligaste händelser ett samhälle kan ställas inför. NI har en tydlig vision och värdegrund som fundament i vår verksamhet och som medarbetare hos oss är man med och påverkar framtiden för Nationella insatsstyrkan.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsskyddssamordnare vid Nationella insatsstyrkan (NI) har du
ett helhetsansvar för säkerhetsarbetet vid en av Polismyndighetens mest särskilda verksamheter. Du fungerar som en strategisk resurs som kan stötta och arbeta såväl proaktivt som i snabbt uppkomna, akuta situationer. Arbetet sker ofta i uppdrags- och projektform och du arbetar i nära samverkan med dina kollegor i stora och små frågor.

Huvudsakliga arbetsområden och arbetsuppgifter:

 • Medarbetarskydd
 • Anläggningsskydd (fysisk säkerhet
 • Informationssäkerhet
 • Utvecklingsarbete
 • Riskanalyser
 • Samverkan med aktörer internt och externt
 • Rådgivande organ för bland annat NI:s ledningsgrupp
 • Föredra säkerhetsfrågor för olika aktörer internt och externt.

Arbetet medför resor inrikes och utrikes. Du kan komma att ingå i NI:s beredskapsorganisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper tillgodogjorda genom arbetslivserfarenhet
 • Flerårig erfarenhet av arbete som säkerhetsansvarig eller motsvarande
 • Erfarenhet av arbete inom säkerhetsområdet på en strategisk nivå
 • God erfarenhet av samordning och samverkan
 • Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska
 • Minst körkortsbehörighet B.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Säkerhetsarbete för högt säkerhetsklassade verksamheter
 • Arbete med risk- och sårbarhetsanalyser
 • Arbete med och god kunskap om informationssäkerhet
 • Att arbeta med medarbetarskydd
 • Att genomföra presentationer och föredrag.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har helhetssyn och god förmåga att sätta din in i och förstå verksamheten. Du kan hantera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter. Vi söker dig som:

 • Är driven med förmåga att arbeta självständigt då du verkar som specialist
 • Har god kommunikations- och samarbetsförmåga då en stor del av arbetet innebär samverkan
 • Är analytisk, noggrann och strukturerad
 • Är lösningsfokuserad med förmåga att fatta beslut
 • Har integritet och hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

På Nationella insatsstyrkan sätter vi engagemang, ansvar, ärlighet och gemenskap som de viktigaste värderingarna på vår arbetsplats. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Martin Körlof på tfn 010-56 36 275.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Arbetsort: Stockholm, Solna.
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid inkl. jour och beredskap tillämpas.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Om du går vidare i processen kommer du att kallas till intervju och tester.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref nr 102/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta rekryterande chef.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter vid Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen