Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

NFC i Linköping söker tre laboranter inom fingeravtryck

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

16 juli 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

C20854/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer.
NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.
NFC expanderar och nu söker vi medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

Kemi- och tekniksektionen vid NFC i Linköping arbetar med klassisk kriminalteknik. Inom kemi- och teknik utförs främst olika typer av jämförelser, exempelvis av vapen, fingeravtryck, fibrer, skospår, däck, inbrottsverktyg, explosivämnen, färger, glas och kulor. Dessutom ansvarar sektionen för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom sektionens olika ämnesområden. Sektionen har cirka 100 anställda och är indelad i sex grupper.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen framkallning av fingeravtryck på diverse material från brottsplatser. Framkallning sker med kemiska och fysikaliska metoder. Dessutom förekommer andra laborativa sysslor såsom uppackning, registrering och provpreparering samt att blanda och kontrollera olika framkallningslösningar. Arbetsuppgifterna kan eventuellt komma att utökas med ytterligare arbetsmoment. Du kommer att ha direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, att du har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. Du bör trivas med rutinarbete.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:
• treårig eftergymnasial utbildning inom kemiområdet eller motsvarande efterfrågad kompetens inom kemi förvärvad på annat sätt
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift

Meriterande

• Erfarenhet av laboratoriearbete och arbete med detaljgranskning är meriterande
• NFC i Linköping är ackrediterat enligt ISO 17020 och 17025 varför erfarenhet av kvalitetsarbete värdesätts.

Personliga egenskaper

• god samarbetsförmåga
• ansvarsfull, noggrann och pålitlig
• anpassningsförmåga
• prestationsvilja och förmåga i repetitivt arbete, d.v.s. är målinriktad och produktionsorienterad
• öppen för återkoppling, nya perspektiv, ständig inlärning och självutveckling
• förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende

Inför anställningen kommer anlagstest angående bl.a. mönsterigenkänning att tillämpas

Erfarenhet krävs.

 

Kontaktpersoner

Maria Kaliff Stenberg, Gruppchef,  tfn:0105628245

 

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen