Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Operativ analytiker till avdelningen för särskilda utredningar

Organisation

Avdelningen för särskilda utredningar

Län

Stockholms län

Utlyst

27 juli 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

A380.892/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Avdelningen för särskilda utredningar (SU) handlägger ärenden enligt förordningen (2014:1106) om handläggning av ärenden om brott av anställda inom polisen och vissa andra befattningshavare (SUF). Ärendena avser anmälningar mot anställda inom Polismyndigheten och Säkerhetspolisen, den som genomgår grundutbildningen till polis, åklagare, domare, nämndemän riksdagsmän, statsråd samt personal som står direkt under polisiär arbetsledning såsom inhyrda arrestvakter. Vidare ska avdelningen vid behov ge stöd och biträde till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern och andra myndigheter.

Oberoende och kvalitet

Chefen för avdelningen anställs genom beslut av regeringen och verksamheten finansieras via egen anslagspost. Polismyndighetens insynsråd och regionpolisråd har till uppgift att särskilt följa verksamheten.

SU är en fristående avdelning inom Polismyndigheten och är lokaliserade frånskilt från övrig polisverksamhet. Alla utredare vid SU är kommissarier med lång erfarenhet av utredningsverksamhet och kompetenser från olika verksamhetsområden.

Avdelningen samverkar med Särskilda åklagarkammaren (SÅK) och har bland annat upprättat gemensamma handlingsrutiner.

Organisation

Avdelningen består av ett kansli, en ärendesamordningsenhet, en underrättelseenhet, en spaningsenhet samt tre utredningsenheter. Kansliet, ärendesamordningsenheten, underrättelseenheten samt spaningsenheten är placerade i Stockholm. Utredningsenheterna är placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Avdelningen söker nu en operativ analytiker med placering vid utredningsenheten i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Den huvudsakliga arbetsuppgiften på enheten är utredningsarbete som avser misstanke om brott begånget i tjänsten eller på fritiden av polisanställd och vissa andra myndigheters befattningshavare. Brotten som utreds är av varierande karaktär. Den främsta arbetsuppgiften som operativ analytiker är att vara förundersökningsstöd åt utredarna på enheten i Stockholm, men du kommer också att få hjälpa de andra enheterna vid behov.

Arbetsuppgifterna består bland annat av att:

 • bearbeta och analysera information
 • sammanställa information för vidare operativa åtgärder
 • sammanställa strukturerade underlag

Analytikerns material ska kunna fungera som bevismaterial vid en förhandling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom brottsbekämpande verksamhet eller motsvarande
 • praktisk erfarenhet av arbete med kvalitativa analysmetoder
 • praktisk erfarenhet av programvaror för inhämtning och analys av information från sociala medier
 • goda kunskaper i Excel
 • goda kunskaper i engelska

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • akademisk examen med inriktning mot juridik, kriminologi, statsvetenskap, polisexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig
 • praktisk erfarenhet av iBase och Analyst´s Notebook
 • praktisk erfarenhet av att arbeta med programvaror för videoredigering
 • kunskaper i de polisiära it-systemen
 • erfarenhet av att visualisera material i komplexa informationsmängder
 • praktisk erfarenhet av inhämtande av uppgifter från teleoperatörer samt analysera dessa
 • erfarenhet av polisens utredningssystem DUR2

Personliga egenskaper

Du ska ha förmågan att kunna arbeta självständigt, men också i grupp. Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, gott omdöme, flexibilitet och hög integritet. Du ska ha ett strukturerat arbetssätt och en god kommunikationsförmåga. Du bidrar också aktivt för att utveckla verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta kanslichef, Jan Karlsson tfn 010-563 56 50

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper i en mycket lärande organisation. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan till jobb.na@polisen.se och anger diarienummer: A380.892/2018 i ämnesraden.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr.support@polisen.se

Intervjuer är planerade att äga rum under vecka 37 och 38.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2018

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen