Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Receptionister till polisstationen i Ljungby

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län

Utlyst

11 juli 2018

Ansök senast

12 augusti 2018

Referensnummer

C20833/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Tjänsterna är förlagda i Lokalpolisområde Ljungby som ingår i kommande Polisområde Kalmar- Kronoberg, Region Syd. Som receptionist blir du stationerad på polisstationen i Ljungby och du kommer att ingå i gruppen Stöd/Service med ca 15 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som receptionist på Polismyndigheten kommer du ingå i bemanningen av polisstationens reception, vilket innebär handläggning av pass- och id-kortsansökningar. Du kommer vara sökanden behjälplig i ansökningsförfarandet likväl som utlämnande av färdiga pass/id, samt sköta administration kopplat till detta.

Utöver passhandläggning kommer du att utföra andra arbetsuppgifter kopplade till vår receptionsverksamhet så som anmälningsupptagning, administration av ärenden och hittegods, mm. Du tjänstgör dagtid med viss kvällstid enligt schema.  

Inför anställningen kommer du som receptionist att utbildas i polisens datorsystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Minst ett års erfarenhet av arbete i reception som inkluderar administrativt arbete. Alternativt minst ett års arbete i reception samt minst ett års erfarenhet av administrativt arbete.
  • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att förstå och tala engelska
  • God vana av att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete i Polisens interna datorsystem
  • Erfarenhet av arbete inom statlig eller kommunal sektor
  • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska 

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god känsla för service och som trivs i en roll som ställer krav på ett trevligt och pedagogiskt bemötande. Utöver det förväntas du som representant för Polismyndigheten att agera professionellt med gott omdöme, vilket skall avspeglas i ditt förhållningssätt och bemötande. 

Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, du är också flexibel med förmåga att prioritera när situationen kräver det.

Du kommer att arbeta självständigt såväl som tillsammans med dina övriga kollegor inom myndigheten. Därför söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och vilja att bidra till ett gott arbetsklimat.

Vi lägger stor vikt vid personlighet i denna rekrytering.

Kontaktpersoner

Niklas Petersson, rekryterande chef, nås via växeln 114 14

Fackliga företrädare

Polisförbundet, polisforbundet.sydostragotaland@polisen.se 
ST Region Syd, Angelica Hultgren, st.regionsyd@polisen.se.
SACO-S region Syd, saco-s.regionsyd@ polisen.se, nås via polisens växel 114 14.
Seko Polisen, Monica Veberg, 070549 11 35, monica.veberg@polisen.se.

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med inledande sex månaders provanställning.
Arbetsort: Ljungby
Arbetstid: Enligt schema, dagtid samt viss kvällstid
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse
Antal: 2

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt Offentlighetsprincipen. Sista ansökningsdag är 10 augusti 2018.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterande chef.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen