Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Rekrytering: Regionkontrollant för informatörsverksamheten vid UND i Region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

27 juli 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

A366.641/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 700 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Underrättelseverksamheten ska bedrivas med operativt och taktiskt fokus samt ha en arbetsprocess som stödjer inhämtning, bearbetning och delgivning på lokalpolisområdesnivå, polisområdesnivå och regional nivå. Underrättelseenheten ansvarar även för att samordna och leda polisområdesgemensamma underrättelseledda insatser rörande gränslös organiserad brottslighet.

Sektionen för informatörsverksamhet tillhör underrättelseenheten i region Väst och består av tre grupper placerade i Storgöteborg, Halland/Älvsborg och Skaraborg/Fyrbodal.

Underrättelseenheten söker nu regionkontrollant för informatörsverksamheten med placering i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Sektionen för informatörsverksamhet bedriver riktad informationsinhämtning på alla nivåer (LPO, PO och regionalt) inom de inriktningar som gäller för Polismyndigheten.

I din funktion som regionkontrollant är du direkt underställd chefen för underrättelseenheten.

Arbetsuppgifterna som regionkontrollant innebär att:

 • Du utövar kontroll och tillsyn över informatörsverksamheten i regionen
 • Du är delaktig i frågor av strategisk natur såsom utbildning och metodutveckling
 • Du ska samverka med chefen för informatörsverksamheten i regionen.
 • Du kommer att beredas möjlighet att medverka till utformningen av det framtida arbetet i funktionen.
 • Du ansvarar i din funktion för kontakten med myndighetskontrollanten, placerad vid Nationella operativa avdelningen
 • Du bereder frågor av vikt för verksamheten på uppdrag av chefen för underrättelseenheten

Närmare beskrivning av regionkontrollantens funktion och ytterligare information om verksamheten finns i Polismyndighetens riktlinjer för informatörsverksamheten (PM 2017:54).

Verksamheten är komplicerad och känslig, präglas av högt säkerhetstänkande samt hög rättssäkerhet och kräver därför särskild ledning, styrning och kontroll. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) eller annan för uppdraget lämplig utbildning.
 • Erfarenhet av underrättelseverksamhet och/eller arbete mot grov organiserad brottslighet

Meriterande

 • Kunskap om polisens underrättelseprocess
 • God kunskap om informatörsverksamheten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill vara en viktig del i att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet och i att lösa brott. Du kan strukturera information, skapa överblick och arbetar självständigt under eget ansvar. Du tycker om att arbeta mot tydligt uppsatta mål och vill utveckla nya färdigheter i din funktion.

Du ska vara en stabil och trygg person med ett högt säkerhetstänk och goda kommunikationsfärdigheter.

Du ska vara noggrann, strukturerad och tydlig. Du har ett högt etiskt förhållningssätt och god självinsikt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Erik Siverbo, chef underrättelseenheten region Väst

Information om tillsättningsprocessen: HR-konsult Amanda Jonasson (semester v. 30-33)

Nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Arbetstagarorganisationer: SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Väst och SACO nås via polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidareanställning som poliskommissarie (polis) eller sakkunnig (civil). Är du inte redan anställd inom myndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
 • Arbetstid: Dagtid med flex.
 • Tjänsteställe: Placering i Göteborg men funktionen har hela regionen som sitt arbetsområde

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före placering.

Hur du ansöker
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 augusti 2018 till: jobb.vast@polisen.se. Ange diarienummer A366.641/2018 i ärendemeningen och märk ansökan med diarienummer och sökt funktion.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av intresseanmälan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under processen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2018!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen