Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare för brottsförebyggande till bedrägerisektionen, Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

06 juli 2018

Ansök senast

05 augusti 2018

Referensnummer

C20782/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten
Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Myndigheten som ersätter de tidigare 21 fristående polismyndigheterna och rikspolisstyrelsen är en enrådsmyndighet. Det innebär att myndigheten leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare. Från den 1 januari 2015 består den nya polismyndigheten av sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Väst
Region Väst har cirka 4 600 anställa. Regionen består av fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion samt ett kansli som lyder under regionpolischefen.

Utredningsenheten
Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, it-brottssektionen och bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg.

Bedrägerisektionen
Brottsfenomenet bedrägerier utvecklas och förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att utveckla verksamheten för att möta nya förutsättningar. Både i Sverige och utomlands är bedrägerier en växande utmaning för ekonomiska system och människors välfärd.                                                                                                                            

Vi söker en brottsförebyggare (prevention) till området Region Väst, arbetsplats Göteborg. Sektionen ska fullt utbyggd bestå av 115 medarbetare. På sektionen arbetar vi medarbetardrivet, det vill säga att nya förslag och idéer premieras och ses som något positivt som leder till utveckling för både medarbetare och arbetet i stort. Sektionen består av medarbetare med både civil och polisiär erfarenhet och tillsammans med de andra medarbetarna tar du din del av ansvaret för gott samarbete, kreativitet och en positiv arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning

Som brottsförebyggare på bedrägerisektionen följer du samhällsutvecklingen när det gäller bedrägerier och annan organiserad ekonomisk brottslighet. Du ska aktivt förebygga bedrägeribrott genom att analysera och värdera bedrägeritrender i sektionens inflöde. Du ska bearbeta och förmedla information både internt och externt ex. genom föreläsningar och kontakt med media.

Du ska aktivt förebygga bedrägeribrott i samverkan med interna och externa kontakter. Arbetet innebär nära samverkan med företag, myndigheter samt andra aktörer i samhället som arbetar med bedrägeriproblematik. Du ska ha förmåga att sammanställa och presentera komplex information.

Eftersom bedrägerier är gränsöverskridande och teknikberoende är omvärldsanalys och värdering av bedrägeritrender en viktig del för att förstå de ständigt förändrade trenderna inom bedrägeribrottslighet. Kommunikation genom samverkan och skapande av budskap i olika medier i samhället blir därför en naturlig och viktig del av ditt brottsförebyggande arbete.

Kvalifikationer

KRAV:

-          Svenskt medborgarskap

-          Körkort B

-          Att flytande kunna tala svenska och engelska

-          Akademisk utbildning inom IT, ekonomi, juridik, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

-          Mycket god datorvana för att kunna bearbeta, analysera och presentera information i Excell eller annat analysverktyg

MERITER:

-          Utredningsvana – kunskaper om vilka delar som krävs i processen

-          Erfarenhet av att ha arbetat med brottsprevention

-          Erfarenhet av bearbetning och analys

-          Kommunikationserfarenhet

PERSONLIGA EGENSKAPER:

Du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Som person är du nyfiken, uthållig och kan samverka och kommunisera både muntligt och skriftligt. Du kan se sammanhang och har lätt för att prioritera. Du har förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra samhällsaktörer. Enligt medarbetarpolicyn bidrar du för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Detta är extra viktigt i din roll som kommunikatör av publika budskap. uppdraget kräver stort engagemang och eget initiativ

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Ansvarig chef Gerd Brantlid – 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel  114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare där 6 månaders provanställning eventuellt kan tillämpas
Arbetstid: Dagtid med flex
Placering: Göteborg, Stampgatan 34

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i din begäran för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen