Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Poliser som spanare till NOA, Ekobrottskansliet, Linköping, ref. nr. 117/18

Detta är en möjlighet för dig som har en tillsvidareanställning inom polismyndigheten eller Säkerhetspolisen att ansöka för en funktion vid NOAs ekobrottskansli.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

20 juli 2018

Ansök senast

24 augusti 2018

Referensnummer

117/18

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Myndigheten är en åklagarmyndighet där åklagare, poliser, ekorevisorer och andra experter arbetar tillsammans i utredningsteam. Verksamheten leds gemensamt av åklagare och polis. Vid myndigheten finns även Polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet och kvalificerat utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och it-forensisk verksamhet. Utvecklingsarbetet vid EBM sätter medarbetarnas kompetens och kunskap i centrum.

De poliser som arbetar på uppdrag av Ekobrottsmyndigheten är placerade vid Ekobrottskansliet, Nationella Operativa avdelningen.

 

Polisoperativa enheter vid Ekobrottsmyndigheten

Vid Ekobrottsmyndigheten finns polisoperativa enheter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Umeå. Där finns funktioner för kriminalunderrättelseverksamhet, yttre spaning, hemliga tvångsmedel samt IT-forensiskt arbete. Spaningsverksamheten är en viktig del av underrättelseverksamheten och förundersökningar mot den grova ekonomiska brottsligheten.

Arbetsbeskrivning

Tjänstgöring sker emellanåt på obekväma tider, med ibland långa arbetspass och i varierande miljöer. Tjänsten kan innebära mycket resor inom enhetens ansvarsområde och i Sverige. En viktig del i arbetet är dokumentation bl.a. via fotografering/video. Arbetet kan vara tålamodsprövande och en spanare måste kunna hantera snabba tempoväxlingar samt att kunna fatta snabba beslut. Du måste också ha en god förmåga att smälta in i olika miljöer och känsla för människors agerande i olika situationer. Arbetet kräver ett nära samarbete med andra yrkesgrupper vid Ekobrottsmyndigheten och andra myndigheter.

Kvalifikationer

 • Polisutbildning
 • Erfarenhet av yttre spaning
 • Erfarenhet av att hantera spaningstekniska hjälpmedel
 • Erfarenhet av att hantera hemliga tvångsmedel
 • Vana att registrera och hämta information i olika databaser
 • Uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
 • Utbildning i bilkörning för spanare  

Meriterande

 • Spaningsutbildning
 • Erfarenhet av att arbeta mot ekonomisk brottslighet
 • Erfarenhet av arbete mot grov organiserad brottslighet
 • Erfarenhet av att ha jobbat i projektform
 • Erfarenhet av organisationsöverskridande samverkan
 • Erfarenhet av underrättelsearbete och/eller utredningsarbete
 • Kunskaper i engelska
 • Kunskaper i Word, Excel och Powerpoint  

Önskvärda personliga egenskaper

 • Ansvarstagande
 • Engagerad och ”drivkraftig”
 • Prestigelös
 • Utvecklings- och förändringsbenägen
 • Strukturerad, noggrann och effektiv
 • Hög integritet och högt säkerhetstänkande
 • Uthållig och stresstålig
 • Hög kognitiv förmåga  

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Vid Ekobrottskansliet tillämpas förtroendearbetstid enligt lokalt kollektivavtal. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, genomförs före anställning. Anställning beräknas ske hösten 2018.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald inom samtliga yrkeskategorier vid Ekobrottsmyndigheten.

Kontaktpersoner

Närmare upplysningar lämnas av Magnus Råsten, telefon 010 562 98 60, enhetschef polisoperativa enheten i Linköping.

Fackliga företrädare

Lokal facklig företrädare för OFR-P är Lars-Åke Edlund, telefon 010 562 91 24.

Övrig information

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se. Märk din ansökan med referensnummer 117/18 i mejlets ärendemening. Alternativt skickar du ansökan till adressen, Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Glöm inte att ange referensnummer 117/18.

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 augusti 2018!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen