Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker stationsbefäl till LPO Göteborg City

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

12 juli 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

C20839/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. 

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Hisingen, Nordost och Göteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli. Polisområdet har ca 1400 medarbetare. 

PO Storgöteborg söker nu ett stationsbefäl till lokalpolisområde Göteborg City.

Arbetsbeskrivning

Som stationsbefäl vid ett lokalpolisområde är du en central funktion för den inre verksamheten vilket kräver en hög grad av flexibilitet, engagemang och servicekänsla. Du är dessutom både verksamhetsansvarig och arbetsledare med ansvar för att:

 • Ha ansvar över polisstationen ang. drift, skydd, säkerhet och utrymning
 • Arbetsleda receptionister, vaktkonstaplar och anmälningsmottagare i receptionen
 • Handlägga och ansvara för prio 5
 • Handlägga och ansvara för djurärenden
 • Bevaka larm som terminerar på polisstationen
 • Svara för vissa arbetsmiljöuppgifter
 • Ansvara för kassahantering
 • Hantera och ansvara för vapeninlämning
 • Viss diarieföring
 • Hantera inkomna skrivelser
 • Vara behjälplig med information vid utsättningar

Du verkar i många fall som LPO-ledningens förlängda arm och ska kunna samarbeta på ett fullgott sätt, driva dess frågor samt verka enligt de beslut och policys som förekommer i lokalpolisområdet.

Som verksamhetsansvarig säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Rollen som arbetsledare innebär att du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har godkänd polisexamen och ett par års erfarenhet av polisarbete.

Meriterande

 • Bred erfarenhet av polisära verksamheter.
 • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande uppdrag.
 • Tidigare tjänstgöring/erfarenhet som stationsbefäl eller tjänstgöring i liknande uppdrag.

Du har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten och den yttre verksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

För information om tjänsten: Boel Dahleman, gruppchef Stöd/service 2
För information om rekryteringsprocessen: Madeleine Ejenstam, HR- konsult

Båda nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion som stationsbefäl
 • Arbetstid: Tvåskift med helgtjänstgöring
 • Tjänsteställe: Stampgatan

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före placeringen.

Hur du ansöker
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2018!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen