Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Timanställda arrestantvakter till lokalpolisområde Enköping/Håbo, region Mitt

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

10 juli 2018

Ansök senast

03 augusti 2018

Referensnummer

C20785/2018

Arbetsplatsbeskrivning

 Polismyndigheten, region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Uppsala består av Områdeskansli, Utredningssektion och de tre lokalpolisområdena Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland med huvudorterna Uppsala, Enköping och Tierp.

Vi söker nu dig som vill arbeta som timanställd arrestantvakt vid Lokalpolisområde Enköping/Håbo med tjänstgöring i Enköping under helgkvällar och helgnätter.

Arbetsbeskrivning

Som arrestantvakt kommer du huvudsakligen under arbetsledning från stationsbefäl bevaka omhändertagna personer när de vistas i arrestavdelningen eller då transport av frihetsberövade genomförs. Arbetsuppgiften är omväxlande och ställer höga krav på varje medarbetare med fokus på mångfald och jämställdhet. Arbetstiden är oregelbunden och innefattar kväll/helg- och nattjänstgöring liksom Valborg, storhelger såsom jul, nyår och påsk.

Som arrestantvakt är din huvudsakliga arbetsuppgift att ansvara för den regelbundna tillsynen av de intagna. Du kommer att sköta bevakning vid arrest och bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus. Du kommer även att medverka vid avvisitering av omhändertagna vid behov. Utöver arbetet i arresten kan det tillkomma vissa administrativa arbetsuppgifter.

Arbetstempot kan stundtals vara högt när det är många människor som är föremål för olika typer av frihetsberövande. Då arbetsuppgifterna kan vara fysiskt krävande förutsätts det att du har god fysik. Arrestföreståndare är chefen för lokalpolisområde Enköping/Håbo.

Kvalifikationer

Vi söker företrädesvis dig med tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvården. Du har ett stort intresse av att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande.

För uppdraget krävs att du har svenskt medborgarskap, godkänd gymnasieutbildning och att du är minst 18 år gammal. Du bör också vara vid god hälsa, både psykiskt och fysiskt. Arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt.

Stor vikt kommer läggas vid den personliga lämpligheten.

Det är meriterande om du har:
• Ytterligare språkkunskaper
• B-körkort
• Erfarenhet inom bevakningsbranschen, kriminalvård eller motsvarande
• God datorvana
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och/eller vårdutbildning.

Personliga egenskaper:
Du ska ha en hög servicekänsla, förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater genom god kommunikation och du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god moral, korrekt rättspatos samt förmåga att sätta gränser och vara tydlig.

Du har en god prioriteringsförmåga, är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Du ska vara flexibel genom att du lätt anpassar dig till förändrade omständigheter och har förmåga att agera utifrån olika uppkomna situationer. Du ska också kunna hantera olika typer av arbetsuppgifter utifrån arbetsledning. Utöver det ska du vara ansvarsfull, ha en human människosyn och en hög känsla för rättssäkerhet.

Kontaktpersoner

Ludvig Roswall Gruppchef stöd/service 1 vid LPO Enköping Håbo 010-567 65 95

Fackliga företrädare

Therese Croner ST inom Polisen 072-702 90 70 Monica Hedin SEKO 070-609 50 63 Maria Forsgren Saco-S 010-5676896

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Anställning: Intermittent anställning (timanställning)
Placeringsort: Enköping
Arbetstider: Företrädesvis helgkvällar/nätter, Valborg, storhelger såsom jul, nyår och påsk.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Genom anställning som arrestantvakt kommer du att genomgå en utbildning, där godkänt resultat är en förutsättning för fortsatt anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-partner Jenny Engfors via e-post jenny.engfors@polisen.se

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen