Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Underrättelsesamordnare till underrättelsegruppen, Polisområde Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

23 juli 2018

Ansök senast

20 augusti 2018

Referensnummer

A364.828/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen har ca 1850 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Region Bergslagen omfattar Dalarna, Värmland och Örebro län. Polisområde Örebro län är i sin tur indelat i fyra lokalpolisområden; Örebro, Hallsberg, Karlskoga och Lindesberg. Tillgänglighet, engagemang och effektivitet är den värdegrund vi utgår ifrån i verksamheten.

Underrättelseenheten

Polisiär underrättelsetjänst syftar i huvudsak till att avslöja om en viss, inte närmare specificerad brottslighet har ägt rum, pågår eller kan antas komma att begås. Det övergripande uppdraget för underrättelseenheten består mer specifikt i att bygga kunskap avseende de kriminella aktörerna, att göra bedömningar av brottsliga fenomen och följa samhällsutvecklingens påverkan på brottsligheten. Underrättelseverksamheten utgör ett stöd för myndighetens beslutsfattare på olika nivåer.

Den regionala underrättelseenheten bedriver strategisk, operativ och taktisk underrättelseverksamhet. Vi inhämtar, bearbetar, analyserar och delger underrättelser i form av underrättelsebilder, sammanställningar, rapporter med mera. Verksamheten bedrivs i hela regionen och lokalt finns underrättelsesamordnare utplacerade i samtliga lokalpolisområden.

Vi söker nu dig som vill arbeta som underrättelsesamordnare med ansvar för Polisområde Örebro län med huvudsaklig inriktning mot de utsatta områdena i lokalpolisområde Örebro. Din tjänstgöring kommer delvis att vara förlagd till polisstationen i Vivalla. Vi ser gärna både civila och poliser som sökande.

Arbetsbeskrivning

Underrättelsesamordnarens uppdrag syftar till att skapa förutsättningar för god dialog och samverkan mellan underrättelsetjänsten och kärnverksamheten vid lokalpolisområdet. I rollen som underrättelsesamordnare är du koordinator av informationsflödet mellan lokalpolisområdet och underrättelseenheten. Nedan följer en beskrivning av de huvudsakliga arbetsuppgifterna;

 • Delge relevanta underrättelser samt aktuella underrättelsebehov vid utsättningar och motsvarande för personal i linjeverksamheten
 • Inhämta relevant information, både från annan polisiär personal men även genom egen inhämtning
 • Bearbeta aktuell information som berör lokalpolisområdet till stöd för framtagande av underrättelsebilder
 • Delta i operativa ledningsmöten vid lokalpolisområdet
 • Ta fram beslutsunderlag till lokalpolisområdeschefen och medverka i framtagandet av veckoinriktningar och särskilda satsningar

 

 

Kvalifikationer

Underrättelsesamordnaren ska ha förmåga att arbeta med inhämtning av underrättelser från övrig polisiär personal, förmåga till bearbetning av det inhämtade materialet samt slutligen förmåga att på ett förståeligt sätt delge beslutsfattare.

Vi söker dig som har

 • Fullständiga gymnasiebetyg eller annan motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
 • Polisexamen alternativt akademisk utbildning inom exempelvis kriminologi, beteendevetenskap, statsvetenskap eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Vana av självständigt arbete
 • Vana av att använda dator som arbetsredskap och förmåga att snabbt sätta dig in i nya system

Meriterande är

 • Erfarenhet av underrättelseverksamhet
 • Erfarenhet från utrednings- och analysarbete
 • Erfarenhet från arbete på myndighet, gärna annan rättsvårdande myndighet
 • Erfarenhet av arbete med polisiära datasystem
 • God förmåga att sammanställa och presentera information
 • Ytterligare språkkunskaper
 • Erfarenhet av att ha arbetat i en liknande samordnande/koordinerande roll
 • Vana av att arbeta med att hantera stora mängder information

Personliga egenskaper

 • Du är serviceinriktad, flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga
 • Du är ansvarstagande och kan arbeta både självständigt och i grupp
 • Du har en stor integritet och kan hantera skyddsvärd information
 • Du har god prioriteringsförmåga, kan arbeta under stress och har fallenhet för problemlösning
 • Du har gott omdöme och drivs av en vilja att förbättra verksamheten
 • Du är en kommunikativ person som har lätt att skapa kontakter

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av: Staffan Bergman alt. Bo Nyberg, underrättelseenheten Polisregion Bergslagen – nås via polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Bergslagen och SACO-S nås via Polismyndighetens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort är Örebro.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Veckoplanerad arbetstid tillämpas.

Helgtjänstgöring och beredskap kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares integritet, säkerhetsmedvetande och sekretessmedvetenhet. Som sökande måste du vara svensk medborgare eftersom anställningen faller under säkerhetsklass 2. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV senast den 20 augusti till jobb.bergslagen@polisen.se. Ange diarienummer A364.828/2018 i ärendemeningen och märk ansökan med diarienummer och sökt funktion.

Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult, Linda Holm, linda.holm@polisen.se


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen