Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Grova brott vid Polisregion Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län, Skåne län

Utlyst

16 juli 2018

Ansök senast

20 augusti 2018

Referensnummer

A356.183/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Syd söker genom rekrytering ett antal utredare till grova brottsgrupperna i polisområde Malmö, södra Skåne, nordvästra Skåne, sydvästra Götaland, sydöstra Götaland, Utredningsenheten och aktionsgruppen.


Vid samtliga polisområden och vid Utredningsenheten i region Syd finns grova brottsgrupper. Ett beslut har fattats regionalt att dessa grupper och aktionsgruppen ska bemannas med utredare genom rekrytering. Ärendet samordnas regionalt för alla PO/enheter men frågor kring tjänsterna besvaras av respektive PO/enhets kontakperson.

På polisområdesnivå finns utöver lokalpolisområden även områdeskansli, sektionen för utredningsjourer och utredningssektionerna. Grova brottsgrupperna på polisområdena är placerade under utredningssektionerna där även beslagsgrupper, spaningsgrupper och brott i nära relation finns (undantaget POMA där brott i nära relation utgör en egen sektion).

På utredningsenheten finns den samlade regionala resursen avseende forensik, brottsoffer- och personsäkerhet, internationell grov organiserad brottslighet, bedrägeribrott, it-brott och utredningssektionen. Även sektionen för aktionsgruppsverksamhet ingår i Utredningsenhetens verksamhet.

Placeringsort: Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Kalmar. Fyll i bilagan för att ange vilket polisområde eller vilken sektion sina ansökan avser. Du finner bilagan under "Ansökan" nedan.

Arbetsbeskrivning

Grova brottsgrupperna bedriver huvudsakligen utredningsarbete inom ramen för förundersökningar gällande brottslighet så som mord, mordförsök eller annan grov brottslighet. Ofta har utredningarna kopplingar till den grova organiserade brottsligheten och ibland även med nationella och/eller internationella samarbetspartners.

I polisområdenas och utredningsenhetens grova brottsgrupper är regionens målsättning att personalen inom rimlig tid ska kunna fylla nyckelfunktionerna vid särskilda utredningsorganisationer i enlighet med metodstödet PUG. Dessa nyckelfunktioner är: utredningsledare, handläggare, chef förhörsenhet och chef inre enhet.

Aktionsgruppsverksamheten utgör den av regeringen beslutade myndighetsgemensamma satsningen mot grov organiserad brottslighet (GOB-satsningen). Här finns både utrednings- och spaningsverksamhet. Sektionen arbetar med insatser beslutade av Operativa rådet gällande grov organiserad brottslighet, ofta tillsammans med andra samverkande myndigheter och oftast tillsammans med internationella samarbetspartners. Med anledning av detta förekommer resor både inom och utom landet, ibland med kort varsel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen och minst 2 år erfarenhet av brottsutredningsverksamhet, alternativt annan relevant akademisk examen och minst 2 års erfarenhet av brottsutredningsverksamhet, alternativt minst 5 års erfarenhet från brottsutredningsverksamhet.
 • Förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska.
 • Förmåga att tala och skriva på engelska.

Meriter

Följande erfarenhet/utbildning/kompetens är meriterande:

 • Erfarenhet av kvalificerad brottsutredningsverksamhet.
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel.
 • Erfarenhet av internationellt rättsligt samarbete.
 • Erfarenhet av att vara handläggare för brottsutredningar med omfattande material.
 • Erfarenhet av att analysera stora mängder informationsmaterial.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som söker är en person som tycker om att arbeta i grupp och samarbete såväl internt, externt som internationellt. Du vill jobba med frihet under ansvar och har förståelse för helheten i utredningarna. Vidare behöver du vara trygg, inneha stor integritet och ha ett högt säkerhetstänkande. Viktigast av allt är att du är genuint intresserad av verksamheten som bedrivs och är motiverad till att bidra till ett gott arbetsklimat som stimulerar till utveckling.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före placeringen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

 • Polisområde Malmö: Claes-Arne Herrmansson 0708-953007
 • Polisområde södra Skåne: Patrik Nyqvist 0733-483506
 • Polisområde nordvästra Skåne: Tommy Lindén 0705-083859
 • Polisområde sydvästra Götaland: Christian Löwegren 0706-696096
 • Polisområde sydöstra Götaland: Håkan Wessung 076-1411260
 • Utredningssektionen vid Utredningsenheten: Åsa Berggren 0709-649751
 • Sektionen för aktionsgruppsverksamhet: Rafael Osario 010-561 56 95
 • Samordnare för rekryteringen i regionen: Marie Svanberg 0722-448811

Fackliga företrädare

Seko Polisen, Monica Veberg, tfn 070 - 549 11 35. ST, Malin Andersson 01056-20020. Fackliga företrädare för Polisförbundet och SACO-S nås via Polisens växel 11414.

Övrig information

 • Omfattning: Tillsvidareanställning, externa sökande med provanställning om 6 månader
 • Anställning: Handläggare (civil) och poliser som lägst polisassistent
 • Placeringsort: Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Kalmar. Fyll i bilaga.
 • Arbetstid: Dagtid med flexlista är utgångspunkten men särskild lista kan tillämpas vid behov. Personalen kommer att ingå i beredskap vilket innebär heltjänstgöring.
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 20 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.syd@polisen.se Märk din ansökan med dnr A356.183/2018 i mailets ärendemening. Ange i din ansökan vilket polisområde eller vilken enhet/sektion din ansökan avser. Bilaga finner du här.

Observera: Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Det går även bra att skicka ansökan med post till adressen: Polismyndigheten, HR-direkt, 205 90 Malmö. Märk brevet med dnr A356.183/2018.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av intresseanmälan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen