Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredningssektionen Region syd söker nu utredare till Brott i nära relation

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kronobergs län, Skåne län

Utlyst

24 juli 2018

Ansök senast

24 augusti 2018

Referensnummer

C20954/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Hela landet är indelat i sju regioner, där region syd idag har cirka 4 700 medarbetare. Regionen består i sin tur av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Nu söker vi utredare för arbete med Brott i nära relation till orterna Lund, Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Växjö/Ljungby.

Som anställd inom Polismyndigheten kommer du bli en del av en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Arbetsbeskrivning

Som utredare är du en viktig del av förundersökningsarbetet. I din roll som utredare kommer du att handlägga ärenden med stor variation. Arbetet innebär självständig handläggning och ansvar för olika typer av brottsutredningar inom de brottskategorier som handläggs av utredningssektionen under ledning av förundersökningsledare från polismyndigheten eller från åklagarmyndigheten.

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta enskilt men ändå tillhöra en grupp där du kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter.

Arbetet som utredare inom utredningssektionen innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset. Som förhörsledare kommer du även att hålla förhör med målsäganden, misstänkta och vittnen.

Kvalifikationer

Kvalifikationer.

Vi söker dig som har:

- Polisexamen alternativt akademisk examen inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

- Svenskt medborgarskap

- Vana att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg

- Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Meriterande.

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet/ utbildning av brottsutredningar

- Erfarenhet/ utbildning av förhörsmetodik

- Erfarenhet från övrigt utredningsarbete, gärna inom offentlig verksamhet

- Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler

- Erfarenhet av arbete i polisens interna datorsystem

- Ytterligare språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk

Personliga egenskaper.

För att trivas och fungera väl i rollen som utredare ser vi att du har ett tydligt engagemang för rättssamhället och bidrar med ett positivt förhållningssätt. I arbetet kommer du att arbeta i komplexa och emellanåt tidspressade ärenden som kan innehålla stötande eller obehagligt material. Detta ställer krav på dig att arbeta flexibelt och noggrant. Det är också viktigt att de är kommunikativ med förmåga att vara tydlig och pedagogisk likväl som inlyssnande och reflekterande. Utöver detta ska du vara bra på att arbeta självständigt samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera väl i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten, kontakta:

Birgitta Bergström, Gruppchef Barnutredare Polisområde södra Skåne, tfn 010-5615159, 0730-324582

Marie Dahlman, Gruppchef Brott i nära relation Polisområde nordvästra Skåne, tfn 010-5614447

Vid frågor om processen kontakta:

v.30: Martin Brorsson, HR-konsult, tfn 0725-02 39 35

v.31-32: Patricia Plajer, HR-konsult, tfn 0722-31 92 83

v.33-37: Annika Carlsson, HR-konsult, tfn 0725-06 67 62

v.38 och framåt: Patricia Plajer, HR-konsult, tfn 0722-31 92 83

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, Seko polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Du kommer få en anställning som handläggare alternativt polisassistent/polisinspektör med funktionen utredare.

Arbetsort: Lund, Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Växjö/Ljungby. Placering enligt överenskommelse.

Arbetstid: Dagtid med flextid, samt helgjour ca 6 gånger per år

Tillträde: Enligt överenskommelse

Säkerhetsprövning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Utbildning

Vid tillträde till tjänsten kommer du gå en grundutbildning inom brott i nära relation.

Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvariga HR-konsulter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen