Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Administratör till Utredning 4, LPO Uppsala/Knivsta

Polismyndigheten, Region Mitt vid polisområde Uppsala söker personal till tillsvidareanställning på funktion som administratör vid lokalpolisområde Uppsala/Knivsta med placering i Uppsala.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

11 juni 2018

Ansök senast

25 juni 2018

Referensnummer

C20250/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Uppsala består av Områdeskansli, Underrättelse, Utredningssektion och de fyra lokalpolisområdena Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo, Tierp/Älvkarleby och Östhammar med huvudorterna Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar.

Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta består av två kommuner med ett polishus i Uppsala kommun och ett poliskontor i Knivsta kommun. I lokalpolisområdet bedrivs arbete inom ingripandeverksamhet i yttre tjänst, utredningsverksamhet och verksamhet med stöd/service. Antalet medarbetare består totalt av drygt 200 medarbetare.

Verksamheten vid våra lokalpolisområden utgör grunden för Polisens verksamhet. Arbetet ska ske i nära samverkan med kommunen och/eller andra lokala aktörer. I uppdraget som medarbetare vid lokalpolisområdet ska du aktivt och engagerat arbeta med att stödja det trygghetsskapande och brottsbekämpande arbetet på ett sätt som för Polisen närmare medborgarna och gör oss mer tillgängliga för dem.

Aktuell placeringsort för anställningen är Uppsala i LPO Uppsala/Knivsta. Utredningsgrupperna där handläggning av sk mängdbrott där Polismyndigheten i huvudsak leder utredningarna. Även ärende där den misstänkte är ung lagöverträdare och där tidsfrister förekommer.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av polisens utredningsarbete och företrädesvis dess administration. I arbetsuppgifterna ingår underrättelser till externa intressenter såsom socialtjänst och vårdnadshavare. Olika former av diarieföring och registrering i system specifika för polisen. Till del statistikinhämtning/rapportering. Kontakt med interna och externa samverkanspartners. Sekretessbedömning för utlämnande av allmänna handlingar. Hantering av dödsfall där misstanke om brott ej finns. Då även andra arbetsuppgifter med en del utökad beredning av ärendena, ställer funktionen stora krav på självständighet och flexibilitet med lösningsfokus. Arbeta nära och riktat mot handläggare för kuna renodla och koordinera deras arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

  • Gymnasieexamen
  • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • God datorvana
  • Erfarenhet av administrativt serviceinriktat arbete
  • Körkort B

Meriterande

  • Erfarenhet av polisiära system i allmänhet

 

Personliga egenskaper

Du är strukturerad med ett gott ordningssinne självständig men ändå med god samarbetsförmåga så du kan fungera väl i grupp. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt förväntas du vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa kontakt och dialog.

Som medarbetare är du effektiv med fokus på resultat. Du använder din kompetens och tar ansvar för dina individuella resultat.

Utöver ovan ser vi att du är engagerad och bidrar med ett positivt förhållningssätt.

Kontaktpersoner

Monika Carlsson, Rekryterande Chef, LPO Uppsala/Knivsta, 010-56 76 987

Frida Söderpalm-Berndes, HR-konsult, frida.soderpalm-berndes@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST, Seko, Saco samt Polisförbundet nås via Polisens växel, 11414.

Övrig information

Anställningen

Placeringsort: Uppsala

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enlitg överenskommelse

 

Som medarbetare inom Polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för Polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för Polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen