Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Analytiker till Region Mitt, Polismyndigheten

Vi söker operativa analytiker till Utredningssektionerna i PO Gävleborg, PO Uppsala, PO Västmanland, Utredningsenheten (Uppsala) samt Underrättelsesektionen (Västerås).

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Gävleborgs län, Uppsala län, Västmanlands län

Utlyst

29 juni 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

A334.328/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Mitt består av tre polisområden; Po Gävleborg, Po Uppsala och Po Västmanland, varav varje polisområde har en egen utredningssektion. Regionen täcker de geografiska områdena Hälsingland, Gästrikland, Uppland och Västmanland. Utöver polisområdena innefattar Region Mitt även tre enheter som verkar över hela regionen; operativa enheten, utredningsenheten och underrättelsesektionen, samt ett regionpoliskansli. Totalt arbetar ca 2000 medarbetare inom regionen.

Vi söker nu operativa analytiker till Utredningssektionerna i PO Gävleborg, PO Uppsala, PO Västmanland, Utredningsenheten samt Underrättelsesektionen.

Vid Utredningssektionerna och Utredningsenheten kommer du att arbeta med operativa analyser inom ramen för förundersökningar. Typen av brott skiljer sig åt mellan polisområdenas Utredningssektioner och den regionala Utredningsenheten, där de förstnämnda hanterar polisområdenas mer grova brott och den sistnämnda hanterar vissa specifika regionövergripande brottstyper.

Vid Underrättelsesektionen arbetar du med att ta fram underrättelsebaserade underlag inför strategiska beslut på regional nivå.

Arbetsbeskrivning

Som operativ analytiker vid Utredningssektionerna i respektive polisområde samt vid den regionala Utredningsenheten kommer du att arbeta med att bearbeta och analysera stora informationsmängder i syfte att hitta spår/mönster för att skapa överblick och underlag för inriktningar och beslut i ärenden avseende utredning av grova brott.
Det huvudsakliga uppdraget är att arbeta i förundersökningar framförallt med ärendeanalyser. Exempel på arbetsuppgifter är samtalsanalyser, analyser av basstationstömningar och jämförande fallanalyser. I uppdraget som analytiker arbetar du i nära samarbete med utredare och spanings/förundersökningsledare.

Som operativ analytiker inom Underrättelsesektionen är två huvudprocesser ditt fokus: framtagande av underrättelsebaserade underlag inför strategiska beslut och stöd till den operativa och utredande verksamheten (inkl. operativa underrättelsebaserade underlag). Arbetet inriktas i huvudsak mot kriminella aktörer och brottsliga fenomen kopplade till den polisoperativa inriktningen och lokalpolisområdenas lokala problembilder. Uppgifterna består i att inhämta, strukturera och bearbeta information, dvs. analysera information, och därefter sammanställa informationen till en underrättelseprodukt. Du kan också komma att arbeta som operativ analytiker i förundersökningar, främst gällande grova våldsbrott.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning, polisutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
 • Erfarenhet av att inhämta, analysera och bereda information
 • Goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel och Powerpoint)
 • Erfarenhet av muntliga och skriftliga presentationer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

I polisområde Gävleborg är B-körkort ett krav på grund av geografiska förutsättningar.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av databashantering – iBase och kunskaper i Analyst’s Notebook
 • Erfarenhet av att visualisera information i t ex kartapplikationer
 • Arbetat med operativ analys i förundersökning
 • Utredningsvana gällande grova brott/organiserad brottslighet
 • Kunskaper i informationsinhämtning på Internet
 • Erfarenhet av underrättelsehantering
 • Arbetat med IT-forensik

Personliga egenskaper

Du har ett öppet förhållningssätt och ett genuint intresse för att arbeta i grupp samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Du trivs med ett högt tempo och är van att arbeta med flera arbetsuppgifter och/eller projekt samtidigt. Du är prestigelös, trygg och stabil med gott omdöme. Du har god analytisk förmåga och kan skapa struktur i informationsflöden och se de enskilda delarnas betydelse för helheten samt prioritera. Du är utvecklings- och förändringsbenägen samt har hög inlärningsförmåga. 

Tester eller arbetsprov kan komma att utföras under rekryteringsprocessen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chefer:

PO Gävleborg: Ola Wikberg 070-661 88 18
(Ersättare v 29: Hans Andersson (vik sektionschef), 076-145 93 10, inspektör
Ersättare v. 30-32: Thomas Johansson, (sektionschef), 070-312 33 23, kommissarie)

PO Uppsala: Catarina Bowall 070-516 85 15

PO Västmanland: Bengt Nordlöf, 070-300 64 86 (åter från semester 13 augusti.
Ersättare v. 26-29: Johan Stenvi, 070-661 36 26
Ersättare v. 30-32: Tutta Domenstam, 070-299 42 05)

Utredningsenheten: Mikael Eriksson 070-621 00 75, åter 17 juli

Underrättelsesektionen: Dennis Helsing, 076-809 14 50

Fackliga företrädare

Företrädare för SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST och SEKO nås via Polisens växel tfn 11414.

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: PO Gävleborg: Gävle,
PO Uppsala och Utredningsenheten: Uppsala,
PO Västmanland och Underrättelsesektionen: Västerås

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

I din ansökan vill vi att det tydligt framgår:

 • Din rangordning av vilka polisområden och enheter du är intresserad av att arbeta vid
 • Utförlig beskrivning av din erfarenhet samt på vilket sätt du uppfyller våra kvalifikationer (krav) och eventuellt meriterande kunskaper och erfarenheter

Skicka din ansökan via e-post till jobb.mitt@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A334.328/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Isabella Falck tfn 0730-650376. Åter från semester 30 juli, det går bra att kontakta Sandra Pärsdotter, tfn 0730877285.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen