JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arrestantvakt till arresten med placering i LPO Nyköping

Polisområde Södermanland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden (LPO); Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping, en utredningssektion samt ett kansli.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

04 juni 2018

Ansök senast

18 juni 2018

Referensnummer

C20009/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Myndigheten är en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och organiseras i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. 

Vi söker både tillsvidareanställning och vikariat på minst tre månader med start så snart som möjligt till funktionen arrestantvakt med placering i Nyköping.

Arbetsbeskrivning

Arbetet i arresten innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av exempelvis berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen.

Uppdraget innefattar även administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att bistå ingripandeverksamheten med avvisitering eller olika former av provtagning.

Som arrestantvakt kommer du även att fylla funktionen som anmälningsupptagare. I uppdraget kan även ingå att bistå lokalpolisområdet med andra administrativa arbetsuppgifter. Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

•Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
•Svenskt medborgarskap
•B-körkort
•Tillräckligt god kondition och styrka, då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt
•God syn (tillåtet att bära glasögon men måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov)
•Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande
• Tidigare erfarenhet av arbete som arrestantvakt inom polisen
• Erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård.
• Genomgått polisens utbildning till arrestantvakt med godkänt resultat
• God datavana i polisiära system
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper
•Intresserad – Tycker om att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande.
•Stabil - Mogen som person och god självkännedom och integritet.
•Stresstålig – Lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
•Strukturerad – Organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller deadlines
•Samarbetsförmåga – Arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
•Flexibel – Har lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt förändra sitt synsätt och tillvägagångssätt.
•Initiativtagande – Fatta snabba beslut och tar initiativ. Arbetar aktivt mot uppsatta mål.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Jesper Pettersson, Gruppchef 010-5669578

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST nås via polisens växel 114 14, Polisförbundet Rickard Kerwien 0702-772854, Seko Polisen Jan Tuvesson, 0761-349310 jan.tuvesson@polisen.se och Saco nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningen:
Anställning: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (om du inte redan är anställd inom myndigheten) samt vikariat på minst tre månader. Anställningen inleds med utbildning, som startar preliminärt i september 2018.

Arbetstid: Treskift med helgtjänstgöring.
Placering: Nyköping.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Patricia Plajer, 0722-31 92 83.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen