Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bilinspektör till lokalpolisområde Linköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

29 juni 2018

Ansök senast

31 augusti 2018

Referensnummer

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Östergötland omfattas av 13 kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden. Inom våra lokalpolisområden finns medarbetare för stöd/service, utrednings- och brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV), trafikverksamhet samt kommunpoliser.

Arbetsbeskrivning

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, bilbälte, nykterhet, förar och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.

Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter

Som bilinspektör tjänstgör du vid någon av regionens yrkestrafikgrupper.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:

 • flygande inspektion av lätta och tunga fordon/yrkestrafik
 • kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
 • kontroll av lastsäkring
 • kontroll av tillstånd för yrkestrafik
 • kontroll av nationella och internationell yrkesmässiga transporter
 • vägning av fordon
 • utredning av vissa trafikbrott
 • tekniska undersökningar på fordon

Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning.

 

Kvalifikationer

KRAV

 • För funktionen relevant utbildning, exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande utbildning/erfarenhet
 • Körvana samt innehav av behörighet att köra samtliga fordonsslag
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Datorvana och erfarenhet av att använda Office-programmen

MERITERANDE

 • Utbildad besiktningsingenjör
 • Certifierad besiktningstekniker eller motsvarande

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp tillsammans med andra bilinspektörer och poliser. Du har ett stort intresse för fordon och tar ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat.

 

Kontaktpersoner

Svante Viking, Tf gruppchef trafiken, LPO Linköping. 073-067 97 47 alt. svante.viking@polisen.se.

Fackliga företrädare

SEKO - Jan Tuvesson 0761-349310, ST Sektion Östergötland Andreas Ekblad - 072-239 11 63, Saco och Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 mån

Placeringsort: Linköping

Arbetstid: Periodplanering

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Katarina Ek 0730675574 alt katarina.ek@polisen.se.

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2018.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen