JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare EU-gruppen, NOA

Samordnare till Nationella operativa avdelningen, internationella enheten, gruppen för EU-samordning ref nr 89/18. ( Vikariat tom 31/12 -18)

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

08 juni 2018

Ansök senast

18 juni 2018

Referensnummer

89/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Internationella enheten ansvarar för de samarbeten som pågår inom FN, Europol, Interpol, Östersjöområdet och med nordiska länder samt andra internationella uppgifter. Enheten ansvarar även för EU-samordningen. Vidare ansvarar enheten för utlandsstyrkan och de internationella utvecklingsprojekten. Enheten ansvarar också för att, i samverkan med operativa enheten, dygnet runt vara Polismyndighetens nationella kontaktpunkt för samordning av internationella ärenden.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare på internationella enheten vid NOA samordnar du myndighetens internationella arbete. I arbetet ingår att ha kontakter inom Polismyndigheten, med Regeringskansliet och andra myndigheter både nationellt och internationellt.
Gruppen för EU-samordning bidrar till att säkerställa polisperspektivet i arbetet inom EU och i andra internationella organisationer.
Till arbetsuppgifterna hör också att bidra till att beslut som fattats på EU-nivå införs i den nationella polisverksamheten.
Du kommer även att arbeta med verksamhetsutveckling i gruppen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Utbildning inom statsvetenskap, internationella relationer eller annan relevant inriktning
  • Erfarenhet från arbete inom rättsväsendet, Regeringskansliet eller Polismyndigheten
  • Kunskap om EU och statlig sektor
  • Erfarenhet av EU-samordning.
  • Erfarenhet av besökssamordning
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

 Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om polismyndighetens internationella arbete
  • Kunskap om polismyndighetens organisation

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är självgående och har ett strukturerat arbetssätt. Du har ett strategiskt tänkande samt ett problemlösande arbetssätt. Genom ditt driv, din förmåga att samarbeta och ditt sätt att entusiasmera kollegor, kan du genomföra och komma i mål med dina uppdrag. Dessutom krävs förmåga att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt. Då rollen innebär många kontakter inom och utanför internationella enheten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta gruppchefen Silva Aldskogius, tfn 010-56 41813

Fackliga företrädare

Kent Svärd, Saco, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10. Johan Gertz 010-5677092, Fackförbundet ST. Fiasel Jafri, SEKO Polisen, 070-649 64 90.

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 31 dec 2018
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: förtroendearbetstid.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 15 juni 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref nr 89/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Carl Runfors, 010-56 36 430

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen