Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef utredning Lokalpolisområde Torsby

Polismyndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är indelad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Värmlands län

Utlyst

19 juni 2018

Ansök senast

31 juli 2018

Referensnummer

C20294/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort, i regionen arbetar ca 1850 medarbetare. Vi värnar om god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund vi utgår ifrån i allt arbete, liksom strävan efter mångfald och likabehandling inom alla områden.

Vi söker nu en gruppchef för utredningsverksamheten i LPO Torsby då ordinarie chef har gått vidare till annat uppdrag. LPO Torsby omfattar fyra kommuner; Hagfors, Munkfors, Sunne och Torsby som tillsammans utgör 13% av regionens totalyta med en folkmängd på drygt 40 000 medborgare. Inom lokalpolisområdet finns ca 55 polisanställda fördelade i 5 grupper. Lokalpolisområdet präglas av ett stort geografiskt ansvarsområde, gränsen mot Norge, vinterturism samt ett par större evenemang.

Arbetsbeskrivning

ska du 
- inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs 
- tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete 
- ingå i LPO Torsbys ledningsgrupp 
- ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare 
- ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar 
- företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 

är du 
- verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter 
- arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa 
- ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

har du 
- minst 6 månaders erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande 
- för funktionen relevant examen/utbildning (polis alt civil)
- erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet 
- erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten 


besitter du 
- förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten 
- förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang 
- förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter 
- förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv 
- förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten 
- förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit 

Uppdraget som gruppchef kommer att kombineras med förundersökningsledning. Därför är erfarenhet av förundersökningsledning och förundersökningsledarutbildning meriterande. Om du inte har förundersökningsledarutbildningen ska du vara beredd att gå den. 

Vi ser gärna kvinnliga sökande till tjänsten som gruppchef då samtliga gruppchefer inom lokalpolisområdet idag är män. 

Se hela kravprofilen här
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Tomas Sahlström Chef Lokalpolisområde Torsby 010-56 70 191

Fackliga företrädare

Fackliga representanter för ST , SEKO, SACO-S och Polisförbundet i Region Bergslagen nås via vår växel114 14

Övrig information

• Anställning
Som gruppchef kommer du att erhålla anställning som inspektör (polis) alternativt handläggare (civil). Det tidsbegränsade förordnandet som gruppchef sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning. Geografisk placering är Torsby.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

• Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

• Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.

• Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan senast 31 juli 2018!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen