Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jourhavande förundersökningsledare till PO SÖ Götaland, Region Syd

Polismyndigheten söker jourhavande förundersökningsledare till Polisområde Sydöstra Götaland.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län

Utlyst

26 juni 2018

Ansök senast

20 juli 2018

Referensnummer

C20547/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten i region Syd söker polisinspektörer med funktionen som jourhavande förundersökningsledare till sektionen för utredningsjour, polisområde Sydöstra Götaland med placering i Kalmar, Karlskrona och Växjö. 

Polisregion Syd har cirka 4 700 anställa. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. 

Vid utredningsjoursektionen i polisområde sydöstra Götaland finns förundersökningsledare samt en brottssamordningsfunktion med ansvar för förundersökningsbegränsning, förberedandeberedning och ärendefördelning. Här samordnas även ärenden som forensiska analyser och operativa brottsanalyser. 

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare vid utredningsjoursektionen arbetar du i en verksamhet som är igång under dygnets alla timmar och årets alla dagar. Du leder utredningsarbetet i akutskedet för den utredningsverksamhet som bedrivs vid utredningsjoursektionen. Du har även rollen som stationsbefäl. 

Uppdraget innefattar huvudsakligen att: 
• Stödja den yttre personalen med förundersökningsledning dygnet runt rörande utredning av brott. 
• Granska och utgöra polisområdets mottagare av de anmälningar om brott som inkommer till polisområdet samt fatta de inledande förundersökningsbesluten. 
• Lämna förundersökningsdirektiv i de ärenden som inte överlämnas till annan organisatorisk enhet såvida inget annat är överenskommet. 
• I samverkan med den yttre polisresursen och särskilt avdelade jourutredare vidta relevanta initiala utredningsåtgärder när brott anmälts samt kvalitetssäkra dessa. 
• Förbereda överlämning av ärenden till den organisatoriska enhet som enligt fördelningsmallen har ansvar för den fortsatta handläggningen av ärendet, i de fall ärendet inte slutförs vid utredningsjoursektionen. 
• I samverkan med åklagarmyndigheten vidta de utredningsåtgärder som är möjliga och relevanta under jourtid när det gäller frihetsberövade personer. 
• I enlighet med den nationella överenskommelsen om samordning av ärenden, initiera, bereda och färdigställa ärenden för överlämning till annan polisregion eller enhet. 
• Förmanspröva frihetsberövande avseende de som är misstänkta för brott och införts till arrest. 
• Ansvara för de anhållnas restriktioner inom jourutredningsverksamheten. 
• Förmanspröva även övriga frihetsberövade som införs till arrest och fullgöra uppgifter som följer inom ramen för stationsbefälsfunktionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• Polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104), lägst inspektör 
• Erfarenhet av brottsutredande arbete 

Meriterande 
Det är meriterande om du har: 
• Förundersökningsledarutbildning 
• Erfarenhet av förundersökningsledning 
• Erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare eller motsvarande 
• Erfarenhet av operativ ledning. 

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har 
• Förmåga att se helhetsperspektiv, förmåga att analysera, skapa struktur samt ordning och reda. 
• God förmåga att kommunicera, samverka och samarbeta med medarbetare på olika nivåer. 
• Ett driv och engagemang som gör att du kan arbeta både i grupp och självständigt. 
• Förmåga att arbeta under tidvis hög belastning utan att göra avkall på kvalitet. 
• Förmåga att se kreativt och lösningsfokuserat på motgångar. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och ledarskapsförmåga.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av:
Sektionschef Ola Jarevik, 010-56 20 138
Percy Nilsson, Kommissarie, gruppchef Kalmar, 010-5623305
Bo Olsson, Kommissarie, gruppchef Karlskrona, 070-348 47 18
Alexander Gustafsson, gruppchef Växjö, 010-56 22 292.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 20127.

Fackliga företrädare

Annelie Larsson Polisförbundet, 076-7682450, Angelica Hultgren, ST Region Syd st.region-syd@polisen.se, SACO-S region Syd, saco-s.regionsyd@ polisen.se, nås via polisens växel 114 14. Seko Polisen Monica Veberg, 070 549 11 35 monica.veberg@polisen.se.

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning som inspektör med funktion som förundersökningsledare. Om du som söker är polisassistent, kommer du att anställas som inspektör. 
Placeringsort: Karlskrona, Kalmar och Växjö. Av ansökan ska framgå vilken placeringsort, som din ansökan avser. 
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar HR-konsult Anne-Lie Holgersson, annelie.holgersson@polisen.se. 

POLISMYNDIGHETEN 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen