Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare med ekonomisk kompetens till bedrägerigruppen, Region Mitt, Västerås

Gruppen som motverkar bedrägerier i Polisområde Västmanland söker dig som vill arbeta som Utredare med inriktning mot ekonomisk brottslighet med placering i Västerås.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

11 juni 2018

Ansök senast

13 augusti 2018

Referensnummer

C20240/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten Region Mitt består av Gävleborgs, Västmanlands och Uppsala län och har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden, regionala enheter såsom operativa enheten och utredningsenheten samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Gruppen som motverkar bedrägerier i Polisområde Västmanland verkar i hela länet omfattar 10 kommuner; Västerås, Köping, Sala, Fagersta, Hallstahammar, Surahammar, Arboga, Kungsör, Skinnskatteberg och Norberg.

Gruppen tillhör utredningssektionen i Polisområde Västmanland och arbetar med att utreda och förebygga ekonomisk brottslighet såsom grova bedrägerier, grova förskingringar och annan trolöshet. Ärendena är såväl polisledda som åklagarledda. Gruppens ansvarsområde är Västmanlands län, men sträcker sig ofta utanför. Samverkan sker kontinuerligt med åklagare, Skatteverket, Kronofogden, Försäkringskassan, Finanspolisen m.fl.

Arbetsbeskrivning

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att utreda och hålla förhör i ovan nämnd brottslighet. Med din kunskap och erfarenhet inom redovisning och granskning av bokföring kommer du dessutom att, som utredare med specialkunskap, ha en expertroll i vissa förundersökningar. Du kommer att göra ekonomiska utredningar och analyser, gå igenom/granska bokföring, utföra polisområdets tillgångsutredningar. Tjänsten innebär att du kan bli kallad till rätten för att vittna gällande din del av utredningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som;

 • Är polis och har ekonomisk kompetens eller dig som har ekonomisk utbildning på akademisk nivå eller annan likvärdig dokumenterad kompetens som arbetsgivaren finner adekvat.
 • Har flerårig dokumenterad erfarenhet av ekonomiskt utredningsarbete gärna från offentlig verksamhet
 • Har erfarenhet av att bearbeta och analysera stora informationsmängder
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift
 • Har erfarenhet av arbete i Excel och Power Point

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Det är meriterande om du har;

 • Erfarenhet av utredningsverksamhet, gärna gällande bedrägerier, bidragsbrott, förskingringar, penningtvättsbrott, återtagande av brottsvinser mm.
 • Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler
 • Arbetat med utredning i en statlig myndighet

 

Önskvärda personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utredning av ekonomisk brottslighet. Tjänsten som utredare på sektionen ställer höga krav på eget ansvar. Arbetet kan vara mycket intensivt och kräver att du är flexibel med förmåga att snabbt prioritera om dina arbetsuppgifter vid behov. Du har fallenhet för att strukturera dina uppgifter i förväg samt sätter upp och håller deadlines samt ser verksamheten ur ett helhetsperspektiv. 

Som person är du analytisk samt har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Eftersom arbetet innehåller mycket kontakter både internt och externt ska du ha en kommunikativ förmåga såväl verbalt som i skrift. Du har ett starkt engagemang, är lyhörd och engagerar dig gärna i medarbetardrivet förbättringsarbete. 

Vi erbjuder dig en grupp som kännetecknas av kamratskap, positiv atmosfär och hög kompetens. Poliser och civilanställda arbetar sida vid sida med den kompetens och de befogenheter var och en besitter. Tjänsten ger möjlighet till personlig utveckling genom ny kunskap och erfarenhet. Utredningarna varierar med allt från vardagsbrottslighet till organiserad och kvalificerad brottslighet både nationellt och internationellt.

 

 

 

Kontaktpersoner

För ytterligare information kontakta tf chef för Bedrägerigruppen, Agneta Massaro, 070-674 77 61 mail under sommaren; agneta.massaro@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via polisen växel 114 14.

Övrig information

Övrigt

 • Arbetsort: Västerås
 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Anställningsform:Tillsvidareanställning 
  Arbetstid: Flextid, veckoplanerad arbetstid
 • Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 
 • Myndigheten tillämpar provanställning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. Vi eftersträvar en jämnare könsfördelning och ökad mångfald på arbetsplatsen, och välkomnar sökande med olika etnisk bakgrund.


Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Genom din ansökan innehållande CV och personligt brev samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut. Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult Camilla Toft Grahn på 0730-742 556.


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Varmt välkommen med din ansökan senast måndagen den 13 augusti!

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen