Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Operativ samordnare, Po Östergötland Lpo Linköping

Po Östergötland söker Operativ samordnare till lokalpolisområde Linköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

13 juni 2018

Ansök senast

15 juli 2018

Referensnummer

C20262/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Östergötland omfattas av 13 kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden. Inom våra lokalpolisområden finns medarbetare för stöd/service, utrednings- och brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV), trafikverksamhet samt kommunpoliser. Vi söker nu dig som vill arbeta som operativ samordnare inom Lokalpolisområde Linköping.

Arbetsbeskrivning

I rollen som operativ samordnare ska du tillsammans med lokalpolisområdeschefen ansvara för och handlägga förvaltningsärenden. Du kommer även att tillsammans med planerare från Polisområdeskansliet ansvara för att planeringen av arbetstider sköts på ett korrekt och effektivt sätt. Du kommer att vara ordförande på Lokalpolisområdets operativa möten och tillsammans med gruppchefer ansvara för planering och genomförande av den planlagda linjeverksamheten. Vidare kommer du att ingå i lokalpolisområdets ledningsgrupp och där verka som ledningsstöd med ett operativt fokus. Du kommer även att vara lokalpolisområdets kontaktperson gentemot Polisområdeskansliet i frågor rörande regionalt taktiskt center (RTC) samt ansvara för lokalpolisområdets media uppkopplingar. Som operativ samordnare kommer du inte att svara som lokalpolisområdeschef. Andra uppdrag inom ramen för funktionen kan komma att bli aktuella.

Kvalifikationer

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förmåga att se helheten i verksamheten och som klarar av att växla tempo. Du har erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat med ett tydligt operativt fokus. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som operativ samordnare ser vi att du

  • kan förstå och formulera mål och uppdrag för ditt ansvarsområde
  • kan strukturera information och skapa överblick
  • kan omformulera och anpassa ett budskap till olika målgrupper och kommunicera det i både tal och skrift
  • inspirerar till kreativa samtal som utvecklar verksamheten, medarbetarna och chefer i relation till uppdrag, värdegrund och övergripande mål.
  • har godkänd polisexamenär anställd inom Polismyndigheten eller tidigare varit anställd inom Polismyndigheten

Du ska ha en god datorvana samt ha en god kommunikationsförmåga där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Meriterande

Meriterande för funktionen är tidigare ledarerfarenhet där dina ledarförmågor stämmer överens med de krav som ställs för funktionen. Kunskap om arbete i PUM-A och erfarenhet från utredningsverksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på personlig mognad med en tydlig och god kommunikativ förmåga. Du är självgående med fokus på mål och resultat, har god initiativförmåga och förstår vikten av en helhetssyn på verksamheten. Att vara strukturerad ha ett gott omdöme och Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. Funktionen kräver vidare att du har en god samarbetsförmåga. Vi vill också att du har en positiv inställning och är lojal med polisens uppdrag.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Anna Lindqvist, Chef Lokalpolisområde Linköping, nås via tfn 114 14

Fackliga företrädare

Saco-S: Ove Callheim, nås via tfn 114 14

Polisförbundet: Jessica Flygh, nås via tfn 114 14

Seko Polisen: Jan Tuvesson, nås via tfn 114 14

ST inom Polisen: Kontaktperson, nås via tfn 114 14

Övrig information

Arbetsort: Linköping

Arbetstid: Kontorsarbetstid med möjlighet till flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställning: Anställningen är tills vidare och kan komma att inledas med sex månaders provanställning. Som polis blir du anställd som inspektör.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig chef.

Sista ansökningsdag är den 15 juli.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen