Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker operatörer till Polisens kontaktcenter (PKC), Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

29 juni 2018

Ansök senast

22 juli 2018

Referensnummer

C20623/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten
Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter de tidigare 21 fristående polismyndigheterna och rikspolisstyrelsen är en enrådsmyndighet. Det innebär att myndigheten leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 29 500 medarbetare. Från den 1 januari 2015 består den nya polismyndigheten av sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisens kontaktcenter (PKC) 
PKC i region Väst är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i sju polisregioner i Sverige. Verksamhetsidén är att ge människor en möjlighet att anmäla brott och få svar på frågor på ett snabbt och enkelt sätt under årets alla dagar, dygnet runt. PKC har i dagsläget arbetsplatser i Göteborg, Bengtsfors och Falkenberg. Uppdraget kommer framöver att utökas med ytterligare uppgifter, bland annat initiala förhör med anmälaren. 

Arbetsbeskrivning

Du utför förstahandsåtgärder inom brottsutredningen genom att exempelvis ta emot polisanmälningar samt hålla målsägandeförhör. Du tar emot tips gällande brott och skriver anmälningar som kommer in via internet och polisens telefonnummer för icke-akuta ärenden: 114 14

Arbetet utförs dygnet runt årets alla dagar vilket innebär att tjänsten blir uppdelad på treskift. En annan viktig del av arbetet är vårt serviceåtagande mot allmänheten, du kommer därför även att svara på frågor gällande andra ärenden som hanteras av Polisen. Du lämnar även information om lagar och förordningar till medborgarna vilket ställer krav på att du kan tolka och tillämpa de regelverk som gäller och att du är samhällsorienterad.

Intervjuerna kommer att ske i gruppform med enskilda speedintervjuer v.32 den 8 eller 9 augusti.

Kvalifikationer

KRAV:

- Svenskt medborgarskap
- Avslutad och godkänd gymnasieutbildning 
- Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift 
- God förmåga att samtala på engelska 
- Möjlighet att arbeta dagar, kvällar, helger och nätter 

MERITER:

- Minst ett års arbetslivserfarenhet i en heltidsanställning 
- Minst 6 månaders erfarenhet av att ha arbetat kommunikativt via telefon
- Arbetslivserafarenhet av kundservice
- Erfarenhet av arbete inom rättsväsendet 
- Utbildning inom juridik, samhälls- eller beteendevetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant 
- Goda kunskaper i utomnordiska språk 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Som operatör arbetar du självständigt men också i nära samarbete med andra inom och utanför organisationen. Arbetet präglas av kontinuerlig dokumentation och administration. Det ställer stora krav på din förmåga att lyssna, kommunicera och strukturera ditt arbete. I arbetet ingår att snabbt identifiera anmälarens behov och att därefter kunna individanpassa de första utredningsåtgärderna.  Då direktiv om arbetet ibland förändras är det viktigt att du lätt kan anpassa dig till förändringar och nya förutsättningar. 
Arbetet är stillasittande och du pratar i telefonen större delen av arbetspasset. Stundtals kan arbetsbelastningen vara stor och arbetet kan ibland upplevas psykiskt påfrestande. Du behöver därför ha god självkännedom och kunna hantera stress. 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Sandra Mattiasson, Emma De Cal och Karin Börjesson. Samtliga nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med en eventuell provanställning på 6 månader Arbetstid: 3-skift
Placering: Göteborg, Ernst Fontells Plats
Intervjuer: Gruppintervjuer 8 eller 9 augusti, Stampgatan 34 Göteborg

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Hur du ansöker
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i din begäran för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen