Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens Kontaktcenter söker Anmälningsmottagare/Utredare, Västerås och Norberg

Vi söker dig som vill arbeta med anmälningsmottagning och utredning via telefon i funktionen som operatör till Polisens Kontaktcenter (PKC) med placering i Västerås och Norberg.

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Västmanlands län

Utlyst

26 juni 2018

Ansök senast

06 augusti 2018

Referensnummer

C20543/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens region Mitt består av tre polisområden, Gävleborg, Uppsala och Västmanland, samt ett antal regionala enheter, där PKC-sektionen är inordnad i den regionala Operativa enheten. Inom PKC-sektionen finns grupper med förundersökningsledare, operatörer samt planerare. Vid PKC i region Mitt arbetar idag ca 100 personer. Under PKC:s paraply ligger även Bevakningscentralen (BVC) som hanterar polismyndighetens interna larm i Region Mitt, Region Bergslagen och Region Öst samt inbrottslarm och olika typer av driftlarm.

PKC-verksamheten tar emot merparten av de anmälningar gällande brott och förluster som inkommer till Polisen samt hanterar majoriteten av de tips som inkommer. PKC håller även inledande förhör med målsägare och vittnen. PKC-verksamheten är under stark utveckling och samarbetet med övriga delar av Polisens verksamhet blir allt tydligare. Sektionen går mot att ta en aktivare del i polisens brottsutredande uppdrag samtidigt som den verksamhetsmässigt kommer att knytas närmare regionens ledningscentral.

Polismyndigheten söker nu PKC Operatörer som arbetar med anmälningsmottagning/utredning vid Polisens Kontaktcenter (PKC) i Norberg och Västerås. Du kommer att ha din grundplacering vid en av orterna, men då PKC finns på båda orterna innebär det att man måste vara flexibel i sin förmåga att tjänstgöra vid båda orterna vid behov.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter (PKC):

 • Du kommer att vara mottagare av anmälningar, tips mm via telefon gällande många olika typer av brott och händelser.
 • Du kommer att via telefon att hålla målsägande- och vittnesförhör samt vidta andra utredningsåtgärder.

Nattetid kommer du både att ta emot våra egna samtal samt nattsamtalen som inkommer för Region Bergslagen och Region Öst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Gymnasiekompetens
 • Några års arbetslivserfarenhet
 • Telefonvana, där du använt telefon som arbetsredskap i tjänst
 • Goda datakunskaper
 • Mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och i skrift
 • Körkort B
 • Svenskt medborgarskap

Skrivtest på svenska kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Grundkunskaper i juridik på högskolenivå
 • Kunskaper i andra språk
 • Erfarenhet av att ha arbetat med anmälningsmottagning
 • Erfarenhet av utredning
 • Erfarenhet av att ha arbetat oregelbundna arbetstider

Personliga egenskaper

Som operatör behöver du kunna lösa problem av grundläggande karaktär som uppstår i arbetet, vilket innebär att du behöver kunna lösa problem självständigt. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du kan bemöta olika människor i olika situationer. Du är noggrann, ansvarstagande och har en hög servicekänsla samt en personlig mognad. I rollen som operatör till bevakningscentralen är det även viktigt att vara stresstålig och ha förmågan att prioritera åtgärder efter den situation som uppstått.

Eftersom PKC är under stark utveckling behöver du vara villig att bidra i utveckling av metoder och verktyg, samt ha god förmåga att samarbeta med andra aktörer inom det egna och angränsade arbetsområden.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Gruppchef Maarit Lundgren tfn 010-567 53 82 (PKC)

Gruppchef Rosita Widh 070-619 48 20

Fackliga företrädare

Linnéa Hjelm, ST, 010-567 54 95

Monica Hedin, Seko 010-567 02 32

Ralf Andersson, Polisförbundet, 010-567 63 35

Representant för SACO nås via Polisens växel tfn 11414

Övrig information

Startdatum: 2018-11-01
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Du kommer att börja din anställning med en fyra veckors utbildning på heltid från den 2018-11-01. Utbildningen kommer att genomföras både i Norberg och i Västerås.

Arbetsort: Norberg / Västerås.
Arbetstid: Periodplanerad dygnet runt måndag – söndag.
Anställning: Administratör
Med funktionen: PKC-operatör

Sista ansökningsdag: 2018-08-06

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Isabella Falck, tfn 0730-650376 (på semester 29 juni-29 juli, under tiden går det bra att kontakta Sandra Pärsdotter, tfn 0730877285).

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen