Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Presstalesperson, Region Nord, Kommunikationsavdelningen

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du kan påverka och bidra till polisens uppdrag? Nu söker Region Nord en presstalesperson med placering på regionledningscentralen i Umeå.

Organisation

Polisregion Nord, Kommunikationsavdelningen

Län

Västerbottens län

Utlyst

13 juni 2018

Ansök senast

10 augusti 2018

Referensnummer

A308.708/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Kommunikationsavdelningen söker nu en ny medarbetare med funktion som presstalesman till Kommunikationsenhet Nord. Du kommer att arbeta mot Region Nords regionledningscentral (RLC). RLC ansvarar för polisens ingripandeverksamhet samt leder och planerar större händelser i hela regionen Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Arbetsplatsen består av RLC-operatörer och befäl.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att fungera som kontakt mellan polisen och media i pågående och akuta händelser, i huvudsak uppdatera händelsenotiser på webb och sociala medier löpande i syfte för att nå ut till våra medborgare. Både TV och radiointervjuer förekommer.

Du arbetar nära befäl och förundersökningsledare om pågående händelser. Du har förmåga att uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift samt har förståelse för hur media arbetar. Du är van användare av digitala medier samt har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är en fördel om du har kunskap om polisverksamhet eller annan utryckningsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Skriva och publicera händelsenotiser om pågående operativa händelser
  • Hantera media och frågor kopplat till operativa händelser
  • Producera och publicera text, bild och filmat material för verksamheten
  • Vid akuta händelser hantera kriskommunikation
  • Anordna pressträffar och genomföra intern mediautbildning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom kommunikation/media/journalistik eller motsvarande alternativt polisutbildning kombinerat med erfarenhet av kommunikations- och mediefrågor. Du har god förståelse för hur media arbetar och fungerar. Erfarenhet av medierapportering, extern kommunikation och mediehantering är nödvändigt. Du är van användare av digitala medier, har goda språkkunskaper i svenska och engelska och god skriftlig och muntlig förmåga.

MERITERANDE

Tidigare erfarenhet av liknande verksamhet är meriterande. Det är en stor fördel om du har tidigare kunskaper om polisens verksamhet och har ett intresse för polisens uppdrag och samhällsfrågor.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är en förtroendeingivande och tydlig kommunikatör som är van med externa kontakter. Kan fungera som företrädare och representant för myndigheten i olika sammanhang. Du är lagspelare och kan hantera mycket stressiga situationer. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan fatta balanserade beslut även under pressade förhållanden. Du arbetar effektivt och har enkelt att ta fram det viktigaste och mest relevanta ur en händelse.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Agneta Andersson, Kommunikationschef region Nord,

tfn: 010-568 22 95

Hr-konsult: Sandra Pärsdotter 0730-877 285

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Umeå

Arbetstid: Periodplanerad arbetstid. Tjänstgöring omfattar kvällar och helger. Jour- eller beredskapstjänstgöring kommer att ingå.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Då intervjuerna kommer att ske löpande ser vi gärna i ett tidigt skede att du skickar in din ansökan.

Skicka din ansökan via e-post till registrator.nord@polisen.se

Märk din ansökan med: Presstalesperson Ref.nr. A308.708/2018 i mailets ärendemening.

 

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen