Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

RLC-operatörer till regionledningscentralen i region Nord (C20539/2018)

Vill du ha ett spännande och utmanade jobb där du verkligen gör skillnad varje dag? Just nu söker polisen operatörer till region Nord, Umeå.

Organisation

Polisregion Nord, Polismyndigheten

Län

Västerbottens län

Utlyst

16 augusti 2018

Ansök senast

09 september 2018

Referensnummer

RLC-operatörer till regionledningscentralen i region Nord (C20539/2018)

Arbetsplatsbeskrivning

Region Nords Regionledningscentral, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. RLC är en sektion vid operativa enheten. Arbetsplatsen består av RLC-operatörer och befäl som tjänstgör på Ridvägen 10 i Umeå. På RLC region Nord bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Det hanteras idag cirka 1 500 000 telefon- och radioanrop per år. Här leds och planeras större händelser i regionen. Dagens servicenivå är bra, dock bedriver vi ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete av vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

RLC-operatörens huvuduppdrag är att under ledning av arbetsledare RLC ta emot inkommande samtal till RLC, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i RLC, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis.  RLC-operatörer leder med stöd av arbetsledare RLC den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning att polisen ska vidta rätt initiala åtgärder för att klara upp fler mängdbrott. RLC-operatörer upprätthåller överblick av alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt. 

RLC-operatörer samverkar med andra myndigheter, organisationer och samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen. RLC-operatören arbetar i team med löpande ärenden och insatser.

Kvalifikationer

  

Vi söker dig som har:  • Svenskt medborgarskap  • Gymnasieexamen eller motsvarande som arbetsgivaren anser likvärdigt  • Arbetslivserfarenhet  • God vana att använda datorn som främsta arbetsverktyg  • Behärskar svenska språket väl muntligt, skriftligt och när det gäller förståelse  • Behärskar engelska väl, framför allt muntligt och i förståelse 

Det ses som meriterande om du har:  •Erfarenhet av att arbetat på Polisens Kontaktcenter (PKC), Polisens Telefonväxel eller motsvarande larm-/ledningscentral.  •Operatörsutbildning inom polisen och/eller kunskap i Storm MA/Cortex/Karta  •Erfarenhet och vana av att professionellt bemöta personer i utsatta situationer.  •Språkkunskaper utöver svenska och engelska 

Personliga egenskaper  Du ska ha:  •En uttalad simultankapacitet genom att kunna utföra flera arbetsmoment samtidigt utan att uppleva negativ stress  •Förmåga att skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer  •En utvecklad prioriteringsförmåga och klara av att arbeta systematiskt och metodiskt under hög arbetsbelastning  •Förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv  •Förmåga att arbeta självständigt, kombinerat med en väl utvecklad samarbetsförmåga. 

Som operatör på RLC är du polismyndighetens representant vilket ställer krav på engagemang, tillgänglighet och effektivitet. Du klarar av att arbeta i ett både högt och lugnt arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande. Stundtals kan arbetsbelastningen vara hög och arbetet kan ibland upplevas psykiskt påfrestande. Du behöver därför ha god självkännedom och kunna hantera stress. Vidare har du har ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt med en mycket god samarbetsförmåga. Som person är du trygg och mogen samt visar integritet och gott omdöme i hanteringen av känsligt material. Du har en vilja att bidra till ett gott samarbetsklimat och ett bra slutresultat. Tjänsten innebär att du kommer att representera polismyndigheten därför kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Benny Rinnström Chef RLC 010-5683361
Nina Andersson RLC-operatör 072-2067696
Sandra Pärsdotter HR-konsult 0730-877 285

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord,samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:Heltid

Tillsvidare med inledande 6 månaders provanställning Tillträde: Enligt överenskommelse. Operatörsutbildningen startar vecka 6 2019.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen