Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samtalsoperatörer till Polisens regionledningscentral i Malmö, visstid

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

14 juni 2018

Ansök senast

21 juni 2018

Referensnummer

C20212/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du tillsammans med dina medarbetare arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende för Polisen i samverkan med lokalsamhället? 

 

Nu söker vi ett antal visstidsanställda till regionledningscentralen (RLC) med placering vid RLC-syd på Toftanäs i Malmö.


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Hela landet är indelat i sju regioner, där region syd idag har cirka 4 700 medarbetare. Regionen består i sin tur av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Region Syds Regionledningscentral, RLC, är en sektion vid regionala operativa enheten och ansvarar för ledning och styrning av polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. Arbetsplatsen består av RLC-operatörer, både civila och poliser, samtalsoperatörer samt befäl som tjänstgör på Toftanäs i Malmö. På RLC bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop.

 

Som anställd inom Polismyndigheten kommer du bli en del av en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se  

Arbetsbeskrivning

Som samtalsoperatör har du som huvuduppdrag att under ledning av polisbefäl eller särskild utsedd mentor ta emot inkommande icke-akuta samtal till RLC samt registrera händelserapporter i olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning.

 

I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet och ge medborgarna god service och ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan agera på ärenden där medborgarna behöver skyndsam hjälp av polis.

 

Operatörer samarbetar med andra myndigheter och organisationer som exempelvis SOS Alarm, räddningstjänster och larmbolag. Operatörer och befäl arbetar i team.

 

RLC är bemannat dygnet runt, årets alla dagar, inklusive veckoslut och storhelger och arbetstiden förläggs genom treskift. Dock kommer du som blir visstidsanställd som samtalsoperatör att jobba frekvent tid på en tvåskiftslista.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Svenskt medborgarskap 
 • Gymnasieexamen eller motsvarande som arbetsgivaren anser likvärdigt
 • Minst ett års relevant arbetslivserafrenhet
 • God vana att använda datorn som främsta arbetsverktyg 
 • Behärskar svenska språket väl muntligt, skriftligt och när det gäller förståelse 
 • Behärskar engelska väl, framför allt muntligt och i förståelse 

 

Personliga egenskaper:

 • Förmåga att på ett empatiskt och pedagogiskt skapa kontakt och bemöta medborgare som befinner sig i utsatta situationer 
 • Under tidspress inhämta och förmedla relevant information till kollegor såväl som medborgare
 • Utvecklad simultankapacitet och förmåga att arbeta flexibelt 
 • God förmåga att arbeta fokuserat, noggrant och metodiskt trots pressade situationer
 • Förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
 

Det är meriterande om du:

 • Har arbetslivserfarenhet från sjukvården, räddningstjänsten, försvaret, callcenter eller larmcentral
 • Har ytterligare språkkunskaper som bedöms relevanta

Kontaktpersoner

Elisabeth Nilsson, Gruppchef RLC, 0703676684, elisabeth.nilsson@polisen.se

Torbjörn Carlson, Gruppchef RLC, 0733483263, torbjorn.carlson@polisen.se

Martin Brorsson, HR-konsult, 0725-02 39 35, martin.brorsson@polisen.se

Annika Carlsson, HR-konsult, 0725 - 06 67 62, annika-m.carlsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet, SEKO Polisen, ST inom Polisen och SACO-s nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Ansökan

Ansökan görs via länken

Ansök senast: 29 juni 2018

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med någon av ansvariga HR-konsulter, Martin Brorsson eller Annika Carlsson.

 

Övrigt

Visstidsanställningen gäller fr.o.m. 2018-09-03 t.o.m. 2019-02-28. Anställningen inleds med två veckors utbildning heltid och dagtid. För att vara aktuell för tjänsten är det viktigt att du kan närvara på samtliga av dessa utbildningsdagar.

 

Intervjuer kommer att hållas 17,18,19 juli. Även här är avgörande att du är tillgänglig, då vi inte kommer ha möjlighet att träffa dig för intervju vid något annat tillfälle. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen