Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker handläggare i verkställighetsärenden till Region Öst

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

11 juni 2018

Ansök senast

02 augusti 2018

Referensnummer

C20114/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 29 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Gränspolissektionen består för närvarande av ca 80 medarbetare fördelade i 7 arbetsgrupper, med placering i regionens samtliga tre län, Södermanland, Östergötland och Jönköping. Arbetet bedrivs inom tre verksamhetsområden: Gränskontroll, Verkställigheter och Inre utlänningskontroll.

Vi söker nu en handläggare till Verkställighetsgruppen.

Arbetsbeskrivning

Den primära arbetsuppgiften är att handlägga Polismyndighetens verkställigheter av avvisnings- och utvisningsbeslut enligt utlänningslagstiftningen. Som handläggare ansvarar du för administrationen av egna ärenden. Vårt arbetssätt är teambaserat, varför du dessutom kommer att medverka i andra handläggares ärenden samt ha ett nära samarbete med gränssektionens beslutsfattare. Det ställer höga krav på god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta i grupp. Arbetet innebär regelbundna kontakter med svenska och utländska myndigheter och organisationer. Arbetet kräver att du kan ta egna initiativ och självständigt ta ansvar för ditt arbete.

Arbetet innebär att du kan komma att delta i resor till utlandet. Du ska också vara beredd att delta i övriga arbetsuppgifter inom utlänningsområdet som enheten ska hantera. Tillsammans med de övriga medarbetarna vid Verkställighetsgruppen arbetar du efter det nationella REVA-konceptet (Rättssäkert Effektivt Verkställighetsarbete).

Kvalifikationer

Kvalifikationer

  • Polisutbildning.
  • Erfarenhet av utredningsarbete.
  • Goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande

  • Erfarenhet av att handlägga verkställighetsärenden
  • Utbildning i utlänningsrätt
  • Ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper

  • God analytisk och verbal förmåga, liksom förmåga till helhetstänkande.
  • Ett etiskt förhållningssätt som bygger på humanistiska värderingar och respekt för den enskilde.
  • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Emma Rickardsson emma.rickardsson@polisen.se tel: 076-130 48 50, Gruppchef

Ulrika Johansson ulrika.johansson@polisen.se tel: 070-296 61 85, Sektionschef

Fackliga företrädare

ST, Ann Gustafsson 010-56 695 52

SEKO Polisen, Jan Tuvesson 0761-34931

SACO-S samt  Polisförbundet nås via Polisens växel 11414

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Norrköping

Arbetstid: Dagtid med flex. Vid resor och andra insatser kan arbetstiden komma att förläggas under tider utanför flextidsramen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Ansökan

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, så registrerar du dig inte i systemet utan tar istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Bettina Lindén, 0768-938126.

 

Polismyndigheten:

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet och vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen