Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vill du arbeta som Utredare (KCB) i Jönköping eller Norrköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län, Östergötlands län

Utlyst

07 juni 2018

Ansök senast

16 juli 2018

Referensnummer

A293.859/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare. Polismyndigheten består idag av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Region Öst har ett nationellt åtagande att etablera ett regionalt IT-brottscentrum (RC3) där flera olika expertområden inom IT-relaterad brottslighet skall ingå. RC3 Öst kommer att bestå av 2 IT-forensiska grupper samt utredningsgruppen där KCB ingår. Gruppen KCB hanterar utredning gällande Komplex CyberBrottslighet i hela regionen och är placerad i Norrköping samt Jönköping.

Vi söker nu en eller två nya medarbetare till gruppen KCB med placering i Jönköping eller Norrköping.

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad?

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Arbetsbeskrivning

KCB

Som utredare med inriktning KCB (komplex cyberbrottslighet) handlägger du ärenden som exempelvis rör cyberattacker mot privatpersoner och företag, kapningar av konton på sociala medier och dataintrång. I utredningsarbetet ingår att hålla förhör, inhämta relevant information, hantera och säkerställa bevisning, presentera ärendet för förundersökningsledare/åklagare samt när utredningen är klar sammanställa den på ett överskådligt sätt. 

Cyberbrottslighet är en stor global problematik och det innebär att du kommer ha kontakt med både utländska myndigheter och civila aktörer. Den snabba IT-utvecklingen ställer särskilt krav på brottsutredaren att följa och förstå arbetsområdet. Det ges stora möjligheter till utbildning, utveckling och fördjupning inom IT.

Vi är en självförsörjande grupp med olika kompetenser som hanterar allt ifrån inkomna tips, husrannsakan, förhör, internetinhämtning och analys till redovisning i rätten. Vi arbetar i team, tätt ihop med den IT-forensiska gruppen, för att dra nytta av gruppens olika kunskap när vi lägger alla pusselbitar på plats. RC3 är regionens kunskapsbärare vad gäller IT-relaterade utredningsåtgärder och har ett uppdrag i att höja den regionala förmågan avseende alla typer av brott med IT-inslag. En del i detta är att biträde övriga utredningsgrupper i vissa delar.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har:

 • Dokumenterad utredningserfarenhet.
 • Hög kunskap inom och ett stort intresse för IT.
 • Akademisk examen inom relevant område såsom juridik, beteendevetenskap eller annan samhällsvetenskaplig inriktning. Du kan även ha annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner adekvat.
 • God förmåga att arbeta både självständigt samt i grupp.
 • God analytisk förmåga och förmåga att bedöma material och sätta in det i ett sammanhang inom ramen för utredningsarbetet.
 • Goda kunskaper i engelska då internationella kontaker är vanligt förekommande.

 

Meriterande:

Det är meriterande om du har:

 • Polisiär utredningserfarenhet.
 • Erfarenhet av rättskedjan, att tolka och tillämpa lagar och regler.

 

Personliga egenskaper:

Du är en ödmjuk, uthållig och nyfiken person med mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som känner ansvar för att driva arbetet framåt. Tjänsten kräver periodvis mycket samarbete varför det ställs särskilt höga krav på din sociala kompetens, integritet, omdöme och flexibilitet.

Du måste ha en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du måste även vara stresstålig då det kommer att ställas höga krav på dig och ditt arbete samtidigt som arbetsbelastningen periodvis är hög.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har en vilja och förmåga att metodutveckla samt följer med i den tekniska utvecklingen och arbetar för ständig vidareutveckling av verksamheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Mer information om funktionen lämnas av rekryterande chef:
Jörgen Skarin, Gruppchef ISÖB/KCB, tfn: 010-566 62 44, e-post: jorgen.skarin@polisen.se

Eller Carl-Johan Ekenblom, tf Gruppchef ISÖB/KCB, tfn: 010-566 60 23, e-post: carl-johan.ekenblom@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta:

Rekryterare Martin Brorsson, tfn: 0725-02 39 35, e-post: martin.brorsson@polisen.se

Fackliga företrädare

 • ST inom Polisen: Andreas Ekblad, tfn: 0722-39 11 63
 • Seko Polisen: Jan Tuvesson, tfn: 0761-34 93 10, e-post: Jan.Tuvesson@polisen.se
 • Polisförbundet: Nås via växeln 114 14
 • Saco-S:, Nås via växeln 114 14

Övrig information

Anställningens omfattning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Jönköping eller Norrköping

Arbetstid: Flex
Antal annonserad arbetstillfällen: 1-2 st.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 2018-07-16. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till  jobb.syd@polisen.se. Märk din ansökan med dnr A293.859/2018 i mailets ärendemening.

Observera: Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Martin Brorsson, 0725-02 39 35.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansöka senast: 2018-07-16

Referensnummer: A293.859/2018

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten:

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.                         

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen