JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Civila utredare till Brott i nära relation, Värnamo

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

14 maj 2018

Ansök senast

04 juni 2018

Referensnummer

C19644/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli.

Polisområde Jönköping har tre lokalpolisområden samt en utredningssektion. Utredningssektionen består utav 9 grupper med sina specifika arbetsområden; brott i nära relation, brottssamordning, utredningsjour, grova brott, bedrägeri och spaning.

Vi söker nu civila utredare till Brott i nära relation, vid utredningssektionen med placeringsort Värnamo.

Arbetsbeskrivning

Som utredare av brott i nära relation arbetar du i nära samverkan med åklagare, juridiska ombud och andra utredare både i den egna arbetsgruppen och på sektionen. Arbetet består av kvalificerade utredningar som rör våld, hot och fridskränkning i nära relation samt utredningar med barn. Arbetet kan även innebära hantering av anhållna och häktade personer vilket periodvis kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress. Det förutsätts att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad med aktuella och rådande regelverk och lagstiftning. I din roll som utredare av brott i nära relation ska du ha särskild fallenhet och intresse av att jobba med relationsärenden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• På ett aktivt, professionellt sätt bidra till utredningsverksamheten med fokus på att färdigställa utredningar
• Hålla förhör och vidta andra utredningsåtgärder
• Ha kontakt och dialog med åklagare, advokater, socialtjänsten m.fl.
• Bidra till verksamhetens utveckling

 

Kvalifikationer

Krav
• Akademisk utbildning inom juridik, sociologi eller beteendevetenskap alternativt annan eftergymnasial utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Arbetserfarenhet av utredningsarbete
• Arbetserfarenhet av att tillämpa och tolka lagar
• Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort

Meriter
• Erfarenhet av arbete med regelverket beträffande förundersökning och straffrätt
• Tidigare utredningsvana inom relationsvåld, barn/ungdom eller grova brott
• Utredar- och/eller förhörsledarutbildning
• Genomgått fördjupad utbildning av brott mot kvinnor eller barn/ungdomar

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med relationsbrott, och den särskilda utmaning som det innebär. Du ska ha en utpräglad förmåga att kunna skilja på person och handling, då dessa utredningar ofta är väldigt känslosamma och kan innehålla väldigt allvarliga och kränkande brott begångna inom familjer och relationer.

Du har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera och samverka med både externa och interna aktörer. Vi vill att du har en hög grad av personlig mognad och är trygg i dig själv. Du har problemlösningsfokus och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är stresstålig, flexibel och bidrar aktivt till att arbetsmetoder och arbetssätt utvecklas för en effektivare verksamhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Frida Martinsson, gruppchef, 0105667958.

Fackliga företrädare

Seko Polisen - Jan Tuvesson, 0761-349310, Polisförbundet Anna Hoch 010-566 7672, 0768-785976, Saco-S, och ST nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning: tillsvidareanställning, kan komma att inledas med provanställning
Omfattning: heltid
Arbetstid: dagtid med flex
Placeringsort: Värnamo

Ansökan
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CVkonto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare, Katarina Ek, katarina.ek@polisen.se alt 0730675574.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen