JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Finansiella utredare till penningtvättsgruppen vid utredningssektionen, RUE Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

07 maj 2018

Ansök senast

28 maj 2018

Referensnummer

A222.338/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Utredningsenheten region Syd består idag av 6 sektioner med ca 450 medarbetare som ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. På den regionala utredningsenheten finns aktionsgruppssektionen, sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet, bedrägerisektionen, forensiska sektionen, IT-brottssektionen (från 7/5-18) och utredningssektionen. Vid utredningssektionen på utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, penningtvättsbrott, från 7/5 -18 demokrati- och hatbrott, kalla fall samt grov brottslighet på grova brottsgruppen som är under uppbyggnad. Här finns även ärendesamordning och brottssamordning på regional nivå.

Vi söker dig som vill använda din kunskap och erfarenhet inom ekonomi till att
bidra till ett säkrare samhälle. Penningtvättsgruppen vid Utredningssektionen,
RUE, Region Syd, söker ett antal finansiella utredare. Geografisk
placering är i första hand tänkt till Malmö.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten som finansiell utredare är placerad på Penningtvättsgruppen, Regionala utredningssektionen och har till uppdrag att utreda penningtvättsbrott samt förse respektive polisområdes utredningsenheter med olika stöd-och specialistkunskaper inom ramen för förundersökningsarbetet.

Som finansiell utredare förväntas du självständigt och i grupp utreda och ansvara för egna utredningar gällande framförallt penningtvättsbrott, hålla förhör, utreda/ kartlägga en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder i syfte att återta brottsvinster.

Detta genom att säkra pengar för eventuellt skadestånd, alternativt förverkande av brottsvinster. Uppdraget sker i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare och du är delaktig i hela utredningskedjan från att ärendet kommer in till polisen till det slutredovisas till åklagare. Man inhämtar information, kartlägger, observerar, spårar dolda tillgångar, förbereder och håller egna förhör, dokumenterar framtagen information med mera. Du blir även regionens mottagare till SPOC NOA och ansvarar för att fördela de uppdrag som kommer in till regionen samt ser till att de redovisas.

Stor del av arbetet består av att inhämta, bearbeta och analysera uppgifter från banker och övriga finansinstitut och att förbereda förhörsunderlag. Du skall även ha förmåga att föredra din analys inför förundersökningsledare och åklagare och lämna rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Ekonomisk universitet/högskoleutbildning
  • Dokumenterad praktisk erfarenhet av ekonomiska analyser
  • Mycket goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av ärenden rörande organiserad brottslighet
  • Kunskaper i underrättelseinhämtning på Internet
  • Erfarenhet av databashantering i till exempel iBase.
  • Har erfarenhet av tillgångsutredning på annan myndighet som till exempel Kronofogdemyndigheten, Skatteverket eller Ekobrottsmyndigheten.
  • Flerårig utredningsvana

Personliga egenskaper:

Vi vill att du är nyfiken, uthållig, flexibel och kommunikativ. Du är prestigelös, en trygg och stabil person med gott omdöme. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann och har förmåga att driva utredningar effektivt, självständigt och i nära samarbete med kollegor och andra parter. Dessutom krävs prioriteringsförmåga, att kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag. Det är

också viktigt att du har ett rätts- och säkerhetsmedvetande. Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och sätter även värde på de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontaktpersoner

Penningtvättsgruppen, RUE, Polisområde Syd – Karin Lundqvist, 010-56 16672, 070-3434352
Utredningssektionen, RUE, Åsa Berggren, 0709-649751

Fackliga företrädare

Polisförbundet Lars Lindvall 0703149403, Seko Polisen Monica Veberg 070-549 11 35, SACO-S och ST nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning: Handläggare alternativt polis, lägst polisassistent
Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Dagtid flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 28 maj 2018 Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din intresseanmälan via e-post till jobb.syd@polisen.se. Märk din ansökan med dnr A222.338/2018 i mailets ärendemening.

Observera: Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Uppgifter du lämnar i din ansökan kan komma att bli offentliga enligt offentlighetsprincipen. Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Linda Eriksson linda.eriksson3@polisen.se 0722 127 627.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

I den här rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen