JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förundersökningsledare sökes till utredningsjour 2, PO Storgöteborg

Polismyndigheten söker nu förundersökningsledare till utredningsjour 2.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

14 maj 2018

Ansök senast

31 maj 2018

Referensnummer

C19659/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Utredningsjour sektion 2
Utredningsjour sektion 2 som denna annons avser består av två arbetsställen, personintaget och förhörszonen. Personintaget hanterar alla frihetsberövade personer inom Storgöteborg. Förhörszonen hanterar bland annat anhållna och häktade som skall på förhör. Arbetet på båda arbetsställena innebär nära samarbete med utredningsverksamheten och kriminalvården.

Polismyndigheten söker nu förundersökningsledare till utredningsjour 2. 

Arbetsbeskrivning

Funktionen består idag av två delar, arrestbefäl och förundersöknigsledare. För förundersökningsledning krävs en separat utbildning, saknar du denna kommer du initialt verka som arrestbefäl. Det pågår en process för att se över funktionen och vilken typ av förundersökningsledning som kommer att ligga under utredningsjour sektion 2.

Som arrestbefäl i personintaget har du delegation att fatta beslut om förvarstagande av frihetsberövade samt förmansprövning. Det innebär att du skall säkerställa en rättssäker hantering av frihetsberövade personer. Du är också ett stöd i brottsutredningsverksamheten genom att ha nära samarbete med ansvariga förundersökningsledare och den brottsutredande personalen i polisorganisationen. Du är ansvarig för de frihetsberövade personer som förvaras i personintaget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
 • Erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i arrest
 • Erfarenhet av arbete i rollen som förundersökningsledare
 • Förundersökningsledarutbildning
 • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en bra helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet. Som arbetsledare i utredningsjour 2 är du en företrädare för Polismyndigheten.

Du är lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt samt fatta beslut vid tillräckligt underlag. Vidare är du skicklig på att förmedla din kunskap och lämna direktiv såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är även viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. 

Personintaget har idag en viktig funktion vid större engagemang vilket ställer krav på god samarbetsförmåga med såväl interna som externa aktörer.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Kontaktpersoner

 • Information om uppdraget: Håkan Lyrevall, tf gruppchef och Christian Brattgård, sektionschef
 • Information om rekryteringsprocessen: Amanda Jonasson, HR-konsult

nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Arbetstagarorganisationer: SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

 • Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion förundersökningsledare.
 • Tjänsteställe: Ernst Fontells plats, Göteborg. Vid särskilda tillfällen kan du komma att tjänstgöra i arresten på Mölndals polisstation.
 • Arbetstid: Treskift

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet.

Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i din begäran för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen