JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

It-forensiker till Luleå samt Umeå, Region Nord

Välkommen med din ansökan senast den 11:e juni, 2018. Ange referensnummer A239.329/2018 i ärendemeningen. Var god att i ansökan även nämna om du söker till Umeå eller Luleå.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län, Västerbottens län

Utlyst

07 maj 2018

Ansök senast

11 juni 2018

Referensnummer

A239.329/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord består av fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Region Nord har drygt 2000 anställda. Regionen består av fyra polisområden, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Som IT-forensiker inom regionala forensiska sektionen är du placerad i Luleå eller Umeå och är en del av IT-forensiska gruppen med medarbetare i alla regionens polisområden.

Arbetsbeskrivning

Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Den huvudsakliga uppgiften är att söka, säkra, analysera och dokumentera innehållet i elektroniska databärare som t.ex. datorer, mobiltelefoner och kameror.

Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång eller biträda som sakkunnig vid förhör.

Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.

Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa och förstå denna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • dokumenterad relevant utbildning inom företrädelsevis IT-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevantmycket goda IT-kunskaper
 • goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk
 • goda kunskaper i svenska och engelska samt erfarenhet av att skriva protokoll 
 • körkort med B-behörighet 

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation
 • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • tidigare utredningserfarenhet
 • dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-forensiska verktyg
 • ytterligare språkkunskaper 
 • etablerade kontaktnät inom IT
 • erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex. Python

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och analytisk, du ser mönster och samband i komplex information. Samtidigt är du flexibel och kan med enkelhet agera utifrån situation och anpassa ditt beteende. Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg.

Du har förmågan att självständigt kunna fatta beslut, inom ramen för delegationen. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt, förväntar vi oss att du är kommunikativ och har god förmåga att skapa kontakt och dialog. Du har även god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt stor integritet och professionellt förhållningssätt till det material du kommer att arbeta med.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Mikael Lund, gruppchef IT-forensik 2, tfn: 010-568 33 89.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: Polisförbundet, Seko Polisen, SACO och Fackförbundet ST, samtliga nås via växeln 114 14.

Övrig information

Anställningen:

Arbetsort: Luleå och Umeå 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställning: Handläggare med funktionen forensiker it. Anställningen är tillsvidare.
Arbetstid: Veckoplanering
Anställningens omfattning: Heltid
Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 11:e juni 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.nord@polisen.se. Märk din ansökan med refnr A239.329/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, HR-Direkt, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Erica Olausson: erica.olausson@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen