JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Operativ analytiker med inriktning på visualiseringsverktyg till NOA

Polismyndigheten söker operativ analytiker med inriktning på visualiseringsverktyg till Operativa analysgruppen, NOA

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

07 maj 2018

Ansök senast

28 maj 2018

Referensnummer

Refnr 11/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt. Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Operativa analysgruppen är en nationell specialistkompetens vid Nationella operativa avdelningen (NOA) vars uppdrag är att biträda landets polisregioner, NOA samt andra brottsbekämpande myndigheter med särskilt avancerade eller komplexa operativa analyser i förundersökningar. Uppdragen består oftast i att identifiera en eller flera gärningsmän, kartlägga händelseförlopp utifrån teknisk data och kommunicera resultaten av analyserna så att de kan användas vid en rättegång. Under ärendets gång lämnar gruppen fortlöpande rekommendationer till vidare utrednings- och spaningsåtgärder. Den Operativa analysgruppen arbetar ofta parallellt med andra specialistkompetenser vid NOA så som Riksmordkommissionen och Gärningsmannaprofilgruppen. Operativa analysgruppen består av så väl akademiker som poliser.

Arbetsbeskrivning

Du kommer vara ansvarig för att utveckla och förvalta gruppens kompetens inom olika visualiseringsverktyg med syfte att skapa mer enhetliga, innovativa och professionella analysprodukter. Du kommer också självständigt att arbeta som operativ analytiker i förundersökningar främst gällande grova våldsbrott. Du kommer att ansvara för att information inhämtas, struktureras och bearbetas, genomföra kvalificerade operativa och tekniska analyser av stora informationsmängder, samt ta fram rekommendationer för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning eller polisexamen
 • Mycket goda kunskaper i visualiseringsverktyg (exempelvis inom 3D, illustration och rörlig media)
 • Mycket goda kunskaper om databaser, analysprogram och informationssystem (som iBase, Analyst´s Notebook).
 • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
 • Hög inlärningsförmåga.
 • Högt sekretessmedvetande.

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet som operativ analytiker inom Polisen eller annan brottsbekämpande myndighet.
 • Polisens centrala system
 • Ytterligare språkkunskaper
 • Svenskt
 • B-körkort.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är en ödmjuk, uthållig och nyfiken person med mycket god analytisk förmåga samt ett utvecklat sinne för struktur och metodik. Vidare är du en engagerad person som känner ansvar för att driva arbetet framåt. Tjänsten kräver mycket samarbete varför det ställs särskilt höga krav på din sociala kompetens, integritet, omdöme och flexibilitet. Du måste ha en god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag. Du måste även vara stresstålig då det kommer att ställas höga krav på dig och ditt arbete, samt då arbetsbelastningen periodvis är hög.
Tester eller arbetsprov kan utföras

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Välkommen kontakta rekryterande chef: Teresa Maric, mobil: 0708-416044

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 342 11;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710,
Johan Gertz Fackförbundet ST, 070-632 94 26,
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27.

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Anställning: Handläggare/Inspektör
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 28 maj 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med refnr 11/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Ylva Sigurdh, 010-5632898

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

 

 

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen