JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare till Gränspolissektionen med placering på Skavsta flygplats, Nyköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

28 maj 2018

Ansök senast

25 juni 2018

Referensnummer

C19756/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, Region Öst har cirka 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Gränspolissektionen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade i sju arbetsgrupper, med placeringar i regionens samtliga tre län. Arbetet bedrivs inom tre verksamhetsområden: Gränskontroll, Verkställigheter och Inre utlänningskontroll.

Arbetsbeskrivning

I rollen som samordnare kommer du att analysera större mängder med information, hitta det som bedöms vara väsentligt för vår verksamhet samt presenterar resultatet på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du kommer också att vara gränssektionens kontaktyta och representant i möten och samanhang som rör arbetsuppgiften.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • API/PITA (PNR)
 • Sårbarhetsanalyser
 • Insamlande av information
 • Analysera och hitta framgångsfaktorer i verksamheten
 • Eurosur

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen eller annan eftergymnasial utbildning med rättsvetenskaplig, samhällsvetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Fallenhet att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelskaGod datorfärdighet
 • B-körkort

 

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Dokumenterad utbildning i utlänningslagstiftning
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet som utredare, analytiker eller liknande arbetslivserfarenhet
 • Bred erfarenhet av polisiär verksamhet

 

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god analytisk och verbal förmåga, liksom förmåga till helhetstänkande. Du är kreativ, kan ta egna initiativ och ansvar för ditt arbete. Du har förmåga att kunna hantera många arbetsuppgifter samtidigt och kunna strukturera och prioritera på ett effektivt sätt. Vi söker dig som kan arbeta såväl enskilt som i grupp samt tar ansvar för en god arbetsmiljö.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterare du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Du har ett etiskt förhållningssätt som bygger på humanistiska värderingar och respekt för den enskilde.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Patrik Andersson, gruppchef, Utredning Gräns 2 Region Öst, tfn 072-725 93 20

Fackliga företrädare

Polisförbundet - Lennart Abony, tfl 0383-19838
ST - Damon Nikyar, tfl 072-561 37 59 damon.nikyar@polisen.se
SACO och Seko nås via växeln 114 14.

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning, kan inledas med sex månader provanställning
Arbetsort: Skavsta flygplats, Nyköping
Arbetstid: Dagtid med flexmöjligheter
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Patricia Plajer, patricia.plajer@polisen.se, 010 5615788.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen