Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samordnare till nationella telefonväxeln, Stockholm, Göteborg, Malmö

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Skåne län, Stockholms län, Västra götalands län

Utlyst

01 juni 2018

Ansök senast

21 juni 2018

Referensnummer

C20049/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt. Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Kontaktenheten har processansvar för Polismyndighetens kontaktcenter och regionledningscentraler. Ansvaret innefattar dessutom funktionsansvar för Polismyndighetens nationella telefonväxel som ansvarar för och besvarar de växelsamtal som kommer in via numret 114 14. Telefonväxeln är vara placerad på nuvarande tre stationeringsorter.

 

Arbetsbeskrivning

Samordnarens roll är att fungera som mottagare och avsändare för operativ information och säkerställa att informationen når rätt mottagare inom polismyndigheten och till medborgaren. Samordnaren ska hålla en nära kontakt med kommunikationsavdelningen nationellt och regionalt. I rollen ingår även omvärldsbevakning för att kunna inhämta information om händelser som kan ha inverkan på verksamhetens förmåga att utföra sitt uppdrag.

Samordnaren kommer att ha ett övergripande ansvar för tillgänglighetsfrågor kopplade till telefoni genom att tillhandahålla statistik och handlingsplaner till interna parter. Vidare kommer du att delta i projekt kopplat till telefoni- samt tillgänglighetsfrågor. Du kommer även att vara stöd till utbildningssamordnaren vad gäller utbildning och komptensutveckling av växelns personal.

Arbetsuppgifterna kräver att du har en mycket god förmåga att kunna arbeta strukturerat och noga på ett serviceinriktat sätt. Du behöver ha en hög analytisk kompetens för att kunna sätta information i sitt sammanhang och paketera budskap efter mottagarens behov. Du behöver ha en hög social kompetens då arbetsuppgifterna innefattar många kontakter, främst internt men även externt.

Samordnaren kommer att ha ett övergripande ansvar kopplat till beställning och inventering samt felanmälningar av utrustning samt teknik.

I arbetsuppgifterna ingår att ta emot studiebesök och informera om växelns uppdrag.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Slutbetyg från gymnasieskola
• Erfarenhet av projekt- och utvecklingsarbete
• Erfarenhet av arbete i en samordnande roll
• Erfarenhet av att hantera och analysera stora mängder information och statistik
• Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Mycket god datorvana

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:
• God kännedom om Polisens verksamhet
• Några års serviceerfarenhet med kundkontakt, t.ex. från kundtjänst

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är:
• Strukturerad och noggrann
• Självgående
• Kommunikativ
• Analytisk och
• har god samarbetsförmåga

Tjänsten innebär ett stort ansvar och arbetsuppgifterna ställer krav på en öppen personlighet, hög arbetsmoral och ett gott omdöme. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Eva-Marie Winblad Österlind, tfn 010-564 08 00.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Göteborg och Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Resor kommer att förekomma inom ramen för tjänsten och även beredskapstjänstgöring kan komma att bli aktuellt. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

 

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen