JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Teknikspecialist med inriktning nätverk till Nationellt it-brottscentrum, NOA.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

16 maj 2018

Ansök senast

07 juni 2018

Referensnummer

79/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt it-brottscentrum (Swedish Cybercrime Center, SC3) är under uppbyggnad och är Polismyndighetens knutpunkt avseende it-relaterad brottslighet. It-brottscentrum består av tio grupper med olika inriktningar. Vid centret bedrivs bland annat brottsutredning, underrättelseinhämtning, undersökning av digitala informationsbärare, video/bildanalys, avancerad internetinhämtning och analys av nätverkstrafik.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag består i huvudsak av att stödja den brottsbekämpande verksamheten inom Polismyndigheten genom teknisk bearbetning och analys av information inhämtad genom hemliga tvångsmedel, men även delta i vissa av gruppens övriga arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna på gruppen består i övrigt av bland annat avancerad internetinhämtning, arbete med kryptovalutor, hemliga tvångsmedel,programmering, bevissäkring, och analys av metadata.

Du kommer att vara en del av det teknik- och metodutvecklingsarbete som bedrivs inom området. Du kommer att samverka med polisregionerna, andra myndigheter och organisationer både nationellt och internationellt. Du kommer att representera Nationellt it-brottscentrum vid konferenser, utbildningar och samverkansforum.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma. Arbetet vid it-brottscentrum kan medföra tjänsteresor både in- och utrikes, ibland med kort varsel.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller polisexamen med för rollen relevant arbetslivserfarenhet alternativt eftergymnasial utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förståelse av datorkommunikation
 • Praktisk erfarenhet av analys av nätverkstrafik
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • Mycket goda kunskaper och erfarenhet av analys av ip-baserade nätverkstrafik, inklusive paketdata
 • Vana att hantera stora informationsmängder och data
 • GIAC Network Forensic Analyst (GNFA) certifiering eller motsvarande utbildning
 • Erfarenhet av Linux
 • Kunskap om något scriptspråk, exempelvis Python
 • Erfarenhet av arbete med VPN och brandväggar
 • Erfarenhet av arbete inom OSINT
 • Programmeringskunskaper
 • Ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Dessutom krävs god förmåga att arbeta i grupp med stort enskilt ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt. Du har god social kompetens och bra kontakt- och samarbetsförmåga inom och utom polisen. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne.  Du ska ha stort engagemang och vilja att utveckla och driva verksamheten framåt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta gruppchef Johan Dahl, tfn 010-56 386 44.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Placeringen/anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Veckoplanerad arbetstid. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. 

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig chef.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 7 juni 2018. Vi tar endast emot bilagor i format .doc eller .pdf.

Skicka din ansökan via e-post till: jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref. 79/18 i mailets ärendemening.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med närmare 30 000 medarbetare och är organiserade i sju polisregioner och nio nationella avdelningar varav Nationella Operativa Avdelningen (NOA) är en. Nationella Operativa Avdelningen har ca 1400 anställda. Avdelningen består av 14 enheter varav Nationellt it-brottscentrum är en.  Nationellt it-brottscentrum är myndighetens knutpunkt för it-relaterad brottslighet

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen