JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Bedrägerisektionen, Region Stockholm

Organisation

Län

Stockholms län

Utlyst

16 maj 2018

Ansök senast

21 maj 2018

Referensnummer

C19722/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Stockholm har ca 6680 anställda. Regionen består av fyra polisområden, City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid den regionala utredningsenheten organiseras delgivningssektionen, regionens brottsamordningsfunktion, aktionsgrupper samt brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet och teknikspaning.


Bedrägerisektionen, som idag består av ca 120 medarbetare, ingår i Region Stockholms Utredningsenhet. Bedrägerisektionens huvudfokus är att på ett rationellt, rättssäkert och effektivt sätt hantera de nära 40 000 bedrägerier, förskingringar och bidragsbrott som årligen anmäls och inkommer till regionen, med syfte att öka uppklarningen och lagföringen. Arbetsplatsen finns i centralt placerade lokaler på Kungsholmen i Stockholm

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu utredare som vill arbeta med att utreda ovan brottstyper. I uppdraget som utredare ska du, själv eller tillsammans med andra, aktivt och engagerat bedriva utredningsarbete på ett sätt som för polisen närmare medborgarna och som gör polisen mer tillgänglig. Förebyggande, ingripande och utredande verksamhet ska hanteras som ett gemensamt system som ständigt utvecklas och förbättras. I själva utredningsarbetet ingår att hålla förhör, inhämta relevant information, hantera och säkerställa bevisning, presentera ärendet för förundersökningsledare/åklagare samt när utredningen är klar sammanställa den på ett överskådligt sätt i ett s.k. förundersökningsprotokoll. En del utredningar är små och begränsade, andra stora och komplexa.


Du kommer att ingå i en grupp där allas kunskaper och åsikter spelar roll i en lärande och utvecklande miljö. Bedrägeribrotten är under ständig utveckling och en del av arbetet innebär att ligga på framkant och ta del av nya brottstyper och metoder. Du kommer få den introduktion och handledning som behövs för arbetsuppgifterna.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har Godkänd och avslutad gymnasieutbildning
 • Har utredningsvana eller erfarenhet att hålla utredande samtal
 • Har god förmåga att utrycka dig i skrift och tal på svenska och engelska
 • Har goda datakunskaper i Word, Excel och Power Point

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att arbeta med utredningar på en myndighet eller större företag
 • Genomgått brottsutredarutbildning vid polismyndigheten eller någon av de universitet eller högskolor som bedriver uppdragsutbildning åt polismyndigheten
 • Kunskap, intresse och god vana att hantera, teknisk information, sociala medier och IT i övrigt
 • Erfarenhet av att arbeta med bidragsbrott
 • Eftergymnasiala studier inom IT, juridik, ekonomi, Kriminologi
 • B-körkort

PERSONLIGA EGENSKAPER

 • Du ska ha ett strukturerat arbetsätt, god analytisk förmåga och ett problemlösningsorienterat fokus.
 • Du har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.
 • Du har lätt att kommunicera och samverka med andra, internt och externt.
 • Du kan förmedla kunskap och information sakligt och tydligt.
 • Du är flexibel, arbetsam och trivs med ofta tempofylld miljö.
 • Det är viktigt att du har ett tydligt säkerhetsmedvetande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

 

Kontaktpersoner

Cheferna vid Bedrägerisektionen Jan Granqvist tfn 0733-315400, Åsa Svedros Jansson Mobil 0733-315537, Tina Söderhäll Tfn 010-5640335 eller Gunilla Hörndahl, Tfn 010-56 40312

Fackliga företrädare

Charlotte Aalborg Philip, OFR/P  Tfn 0733-315436, Nils Karlsson, SACO-S  Tfn 0709-828986, Sahhar Saremi, ST  Tfn 073-5438075, Kurda Babaey, SEKO  Tfn 0706-52 51 60

Övrig information

Anställningen: Tillsvidareanställning med provtjänstgöring på sex månader

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provtjänstgöring på sex månader

Arbetstid: Veckoplanering 5:2

Arbetsort: Stockholm

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du frågor om processen, skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult Ingrid Lindtorp, Mobil 0727 129920.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen