JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Utredare till Polisområde Jämtland, region Nord

Polismyndigheten söker Utredare till LPO Jämtland Härjedalen. Placeringsort Funäsdalen

Organisation

Polisregion Nord

Län

Jämtlands län

Utlyst

14 maj 2018

Ansök senast

28 maj 2018

Referensnummer

C19666/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord består av fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Polisområde Jämtland består av två lokalpolisområden, LPO Östersund (kommunerna Östersund, Bräcke och Ragunda) och LPO Jämtland/Härjedalen (kommunerna Strömsund, Åre, Krokom, Berg och Härjedalen). Inom varje LPO ingår utredningsgrupper.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i utredningsgrupp Jämtland Härjedalen kommer du att utreda vardagsbrott, s.k. mängdbrott. Det innebär att du får ta dig an ärenden med en stor variation. Arbetet innebär att självständigt, men även tillsammans med andra kollegor handlägga och ansvara för olika typer av brottsutredningar, under ledning av förundersökningsledare från polismyndigheten eller från åklagarmyndigheten. I arbetsuppgifterna ingår också utredning av ungdomsärenden och andra skyndsamma ärenden, så som kontaktförbud.

Du ska också ge stöttning mot polisstationens reception, genom att du, tillsammans med kollegorna tar emot besökare som vill göra polisanmälan. Du kommer arbeta självständigt men ändå tillhöra en grupp där du kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter. Vid behov genomför du även utredningsåtgärder utanför polishuset. Du ska även vara redo för arbete som polis i yttre tjänst vid behov t.ex. under turistsäsong i fjällvärlden.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete, där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Nu söker vi dig som har intresse för det brottsutredande uppdraget inom polisen och vill utveckla dig själv tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationer

Du är polis idag eller uppfyller kraven för behörighet om anställning som polis (polisförordningen 2014:1104). Du har erfarenhet av utredningsarbete, goda datakunskaper och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med brottsutredande verksamhet. Du ska genom din goda analytiska förmåga ha fallenhet för att aktivt driva utredningsarbete och ha lätt att få kontakt med människor i förhörs- eller samtalssituationer.

Vi vill att du har hög grad av personlig mognad och är trygg i dig själv. Du har problemlösningsfokus och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är stresstålig, flexibel och bidrar aktivt till att arbetsmetoder och arbetssätt utvecklas för en effektivare verksamhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

David Redin Gruppchef, 010-568 16 70

Fackliga företrädare

Andreas Hultner Polisförbundet region Nord, Anki Jedefeldt ST region Nord, Ingegerd Nilsson Ramm SACO-S region Nord, Ehrenfried Jäschke SEKO Polisen, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Placeringsort: Funäsdalen
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Du ansöker via polisens webbaserade rekryteringsverktyg enligt länk eller kopiera och klistra in följande länk i extern webbläsare: https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=3c98d074-80f0-494a-9284-62d7a184b4bd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen