JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare ungdomsbrott vid Lokalpolisområde Skärholmen, Region Stockholm

Organisation

Län

Stockholms län

Utlyst

17 maj 2018

Ansök senast

21 maj 2018

Referensnummer

C19742/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm Syd är Sveriges största polisområde och är indelat i mindre lokalpolisområden vilka är Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Här bor och arbetar närmare en miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

Skärholmens Lokalpolisområde (LPO) består av ett antal Ingripande och Brottsförebyggande grupper(IGV/BF), en riktad grupp, kansli, reception och utredning.

På utredningssidan är det tre grupper varav en av grupperna hanterar LPO:ts brott begångna av misstänkta under 18 år. Brottskategorierna som hanteras av LPO är allt ifrån ringa stöld till rån och grov misshandel.

Arbetssättet präglas av en offensiv arbetsmetodik i ett högt tempo där struktur och noggrannhet är viktigt. Ungdomsutredare i Skärholmen förväntas vid sidan av uppdraget som utredare ta ett aktivt ansvar för att vidareutveckla verksamheten och de metoder som tillämpas.

Arbetsbeskrivning

Som ungdomsutredare utreder du de ärenden där misstänkt är under 18 år. Tillsammans med en förundersökningsledare kommer ni fram till vad som behöver göras i ärendet.

Gruppen hanterar även LUL31§-ärenden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Utredningsarbete, t ex förhör med målsägare, vittnen och misstänkta.Slutredovisa ärenden genom upprättande av förundersökningsprotokoll.Samverka med vårdnadshavare och socialtjänstHandläggning av ärenden med frihetsberövat förekommer

Kvalifikationer

 • Polisutbildning eller annan akademisk utbildning inom t ex Juridik, Sociologi, Kriminologi
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av utredningsarbete som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av arbete på myndighet.

Meriterande

 • Erfarenhet och fallenhet för att arbeta med ungdomar
 • Brottsutredningsutbildning för civil eller likvärdig utbildning vid Polismyndigheten eller någon av de universitet eller högskolor som bedriver uppdragsutbildning åt Polismyndigheten

Personliga egenskaper

 • Intresse för utredningsarbete
 • God förmåga att bemöta, lyssna, samarbeta och kommunicera med personer involverade i en utredning.
 • Stresstålig
 • Förmåga att kunna arbeta både självständigt och i grupp mot uppsatta mål
 • Flexibel

 Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Tf gruppchef Martin Särnquist 0703242869

Fackliga företrädare

OFR/P: Ulf Ask Tfn 0739-404 270, OFR/S: Richard Friedman Tfn 073-3734895, SACO-S: Nils Karlsson, 0709-828986, SEKO: Kurda Babaey Tfn 0706-525160

Övrig information

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du frågor om processen eller har skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult Ingrid Lindtorp.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen