JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arbetsmiljöspecialister till HR-avdelningen

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

13 mars 2018

Ansök senast

03 april 2018

Referensnummer

C18386/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens HR-avdelning har ett komplext och viktigt uppdrag. Avdelningen ansvarar för att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Vi ska vidare säkerställa att det finns förutsättningar för ett professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Det gör vi genom att ha ett verksamhetsnära stöd, ett specialiststöd inom olika områden (utbildning, chef- och medarbetarskap, arbetsgivarutveckling och förhandling samt arbetsmiljö) samt ett HR-direkt. Den breda variationen av arbetsuppgifter i relation till Polismyndighetens samhällsviktiga uppdrag i kombination med den utvecklingsfas vi befinner oss i gör HR-avdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Myndigheten har sedan några år en beslutad arbetsmiljöstrategi med en hälsofrämjande inriktning. Med utgångspunkt i denna tillgodoser arbetsmiljögruppen i nära samarbete med övriga HR-avdelningen behovet av strategisk utveckling, styrning och stöd inom arbetsmiljöområdet i ett nationellt perspektiv.

I rollen som arbetsmiljöspecialist kommer du att arbeta med omvärldsbevakning, extern samverkan och representation, uppföljning och analys samt utveckling av processer och prioriterade verksamhetsområden inom arbetsmiljöområdet. Du kommer även att utgöra ett stöd till verksamheten i frågeställningar vid behov av specialistkompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom för området relevant inriktning
  • Mycket goda kunskaper om arbetsmiljölagstiftning, varav en av arbetsmiljöspecialisterna ska ha fördjupade kunskaper inom rättsområdet
  • Då polisens verksamhet bedrivs dygnet runt, i många olika miljöer, både förutsägbara och kontrollerbara, fysiskt och psykiskt påfrestande, är breda och djupa kunskaper inom arbetsmiljöområdet av stor vikt
  • Flerårig erfarenhet av att med goda resultat arbetat med strategiskt och praktiskt arbetsmiljöarbete i stor och komplex organisation
  • Vana att framgångsrikt leda förändrings- och utvecklingsarbeten, utarbeta beslutsunderlag och verka i strategiska ledningsforum
  • Gedigen erfarenhet av samverkan i arbetsgivarrollen
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift i det svenska språket

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbetsmiljöledningssystem och certifieringssystem
  • Projektledarutbildning

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som arbetsmiljöspecialist bör du vara trygg och väl förankrad i din yrkesroll. Du har strategisk och analytisk förmåga och kan omsätta nationell HR-strategier i verksamheten. Du har förmåga att peka ut riktning, motivera samt skapa förutsättningar för utvecklingsinsatser. Du är drivande och resultatinriktad och tillämpar ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att planera och driva flera arbetsuppgifter parallellt. Du tillämpar ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Vänligen kontakta: Åsa Hollmén, Chef arbetsgivarutveckling, förhandling och arbetsmiljö, tfn 010-564 09 39.

HR konsult: Emma Färlin, tfn 072-217 02 06.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38 710;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092;
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emma Färlin, på tfn: 072-217 02 06.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen