JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Civila utredare till lokalpolisområdena inom PO Södermanland

Vi söker civila utredare till lokalpolisområdena inom Polisområde Södermaland, Region Öst. Arbetet innebär självständig handläggning och ansvar för olika typer av brottsutredningar inom de brottskategorier som handläggs av lokalpolisområdet.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

14 mars 2018

Ansök senast

04 april 2018

Referensnummer

C18453/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Södermanland omfattas av nio kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. På lokalpolisområdet finns medarbetare för stöd/service, utrednings- och brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV), trafikverksamhet samt kommunpoliser. Vi söker nu civila utredare till placeringsorterna Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i ett lokalt polisområde är du en viktig del av förundersökningsarbetet. I din roll som utredare kommer du att han handlägga ärenden inkomna på lokalpolisområdet, detta innebär många ärenden med stor variation. Arbetet innebär självständig handläggning och ansvar för olika typer av brottsutredningar inom de brottskategorier som handläggs av lokalpolisområdet under ledning av förundersökningsledare från polismyndigheten eller från åklagarmyndigheten.

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta enskilt men även i grupp.

Civila utredare kommer efter utbildning och introduktion bland annat hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänka. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att skriva beslagsprotokoll och begäran av olika tekniska undersökningar. Civila utredare samarbetar med poliser som utöver utredningsarbetet bland annat genomför olika tvångsmedel som kräver polisexamen.

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Svenskt medborgarskap
  • God datavana
  • Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
  • B-körkort

 

Meriterande
Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från utredningsarbete, gärna inom offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
  • Erfarenhet och/eller utbildning av brottsutredningar och förhör/förhörsmetodik
  • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska, engelska och nordiska språk kan vara meriterande.
  • Erfarenhet från andra verksamhetsgrenar inom polisen.

 

Personliga egenskaper
En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du är analytisk och strukturerad. Arbetet ställer stora krav på självständighet samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera väl i grupp. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt förväntas du vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa kontakt och dialog.

För att du ska trivas på arbetet måste du vara noggrann samt kunna hantera situationer som emellanåt är komplexa och pressade tidsmässigt. Det är även viktigt att du har ett tydligt rätts- och säkerhetsmedvetande och förmåga att sätta dig in i andras situation. Vi söker dig som är engagerad och bidrar med ett positivt förhållningssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

David Westlin, utredningsgruppchef LPO Eskilstuna
010-566 99 29, david.westlin@polisen.se

Johan Bodin, utredningsgruppchef LPO Nyköping
010-566 95 16, johan.bodin@polisen.se

Peter Göransson, utredningsgruppchef LPO Katrineholm
070-618 93 44, peter.goransson@polisen.se

Fackliga företrädare

Bernth Mossberg, Polisförbundet, tfn 010-566 89 63;

Ann Gustafsson, 070-338 22 66, ST;

Jan Tuvesson, SEKO Polisen, 010-56 92 700;

SACO-s region Öst, 114 14 saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Arbetsort: Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm eller Nyköping
Arbetstid: Veckoplanering 5:2 med flex. Företrädesvis dagtid måndag-fredag men viss kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställning: Tillsvidare

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR- partner Madeleine Scherlin 072-452 6236

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen