JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ekonomicontroller till ekonomiavdelningen, Lokalförsörjningsenheten

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

14 mars 2018

Ansök senast

03 april 2018

Referensnummer

A131.898/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad? Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Ekonomienheten för de nationella avdelningarna utför kvalificerat ekonomiskt stöd till HR-avdelningen, ekonomiavdelningen, rättsavdelningen, kommunikationsavdelningen m.fl. Enhetens ekonomicontrollers arbetar utifrån ett strategiskt perspektiv genom att vara ett stöd till beslutande chefer i strategiska frågor avseende ekonomi. Avdelningarna är stora organisationer med många olika verksamheter. Därför är arbetet är mycket varierande och enhetens ekonomicontrollers ger beslutande chefer underlag avseende ekonomi inför diverse beslut. Ofta innebär arbetet föredragningar i ledningsgrupper och diverse arbeten i team.

Den aktuella funktionen innebär att arbeta som ekonomicontroller med ansvar för Polisens lokalförsörjning som organisatoriskt finns under ekonomiavdelningen. Som ekonomicontroller med ansvar för lokalförsörjningsenheten är du ett stöd till enhetens chefer avseende hanteringen av enhetens lokalprojekt och arbetar främst med enhetens investeringar. Det innebär bl a att ha ett helhetsgrepp på enhetens tilldelade investeringsram och när investeringarna faller ut. Du har god kontroll över samtliga projekt som beslutas inom ramen och ger projektägare och projektledare stöd i form av budget, uppföljningar och analyser. Du upprättar kontinuerligt prognoser till enhetens ledningsgrupp och lämnar underlag för framtida budgetunderlag. Du ansvarar även för att upprätthålla god ordning i anläggningsregistret.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som controller innebär bl. a. att:

 • ge stöd till avdelningarnas chefer beträffande budget, uppföljning, prognos och analys
 • ta fram underlag till budget och bistå vid verksamhetsplaneringen
 • upprätta kalkyler
 • ta fram och bereda ekonomiska beslutsunderlag

Kvalifikationer

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning inom ekonomi
 • god erfarenhet inom det ekonomiadministrativa området
 • goda kunskaper i Excel och officepaketet
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • flerårig erfarenhet som ekonomicontroller från annan statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet
 • erfarenhet av affärssystemet Agresso
 • erfarenhet av anläggningsredovisning och anläggningsregister
 • erfarenhet av projektredovisning
 • erfarenhet av lokalförsörjningsfrågor
 • erfarenhet av att ha arbetat med investeringar
 • erfarenhet av att arbeta som ekonomicontroller med stora volymer

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är ansvarstagande och resultatinriktad. Dessutom krävs analytisk förmåga och intresse för utvecklingsfrågor. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga såväl som en god pedagogisk förmåga.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av ekonomichefen för de nationella avdelningarna Tobias Lundh, tfn: 0730-44 50 16. Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Pernilla Bastholm, tel: 0730-863 246.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Kent Söderlund, Fackförbundet ST, tfn 0722-212 750; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 3 april 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se. Märk din ansökan med dnr A131.898/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta HR-konsult Pernilla Bastholm, 0730-863 246.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen