JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Finansiella utredare till Polismyndigheten region Stockholm

Vi söker dig som vill använda din kunskap och erfarenhet inom ekonomi till att bidra till ett säkrare samhälle. Region Stockholms polisområde nord och syd söker ett antal finansiella utredare till sektionen för operativt stöd.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 mars 2018

Ansök senast

27 mars 2018

Referensnummer

C18418/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm nord omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholm stad. Antal boende i polisområdet är nära 900 000 fördelade i tätorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse. Polisområdet består av sju lokalpolisområden, sex utredningssektioner och ett polisområdeskansli. Sammanlagt arbetar cirka 1 500 polisanställda i polisområde nord.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

Polisområdet består av åtta lokalpolisområden, fyra utredningssektioner och polisområdeskansli. Sammanlagt arbetar det drygt ca 1500 polisanställda i polisområde syd.

Tjänsten som finansiell utredare är placerad i sektionen för operativt stöd och har till uppdrag att förse respektive polisområdes utredningsenheter med olika stöd- och specialistkunskaper inom ramen för förundersökningsarbetet.

Geografisk placering är polishuset i Solna/Sollentuna för polisområde nord och polishuset i Västberga för polisområde syd. Ange i din ansökan vilket polisområde du söker till.

Arbetsbeskrivning

Som finansiell utredare förväntas du självständigt och i grupp utreda/kartlägga en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder i syfte att återta brottsvinster. Detta genom att säkra pengar för eventuellt skadestånd, alternativt förverkande av brottsvinster.

Uppdraget sker i nära samarbete med utredare och förundersökningsledare och du är delaktig i hela utredningskedjan från att ärendet kommer in till polisen till det slutredovisas till åklagare. Man inhämtar information, kartlägger, observerar, spårar dolda tillgångar, förbereder förhör, dokumenterar framtagen information med mera.

Stor del av arbetet består av att inhämta, bearbeta och analysera uppgifter från banker och övriga finansinstitut och förbereda förhörsunderlag.

Du ska även ha förmåga att föredra din analys inför förundersökningsledare och åklagare och lämna rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • ekonomisk utbildning eller annan kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig och relevant för tjänsten
  • praktisk erfarenhet av ekonomiska analyser
  • mycket goda kunskaper i Excel.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av ärenden rörande organiserad brottslighet
  • kunskaper i underrättelseinhämtning på Internet
  • erfarenhet av databashantering i till exempel iBase
  • har erfarenhet av tillgångsutredning på annan myndighet som till exempel Kronofogdemyndigheten, Skatteverket eller Ekobrottsmyndigheten
  • utredningsvana.

Personliga egenskaper

Vi vill att du är nyfiken, uthållig, flexibel och kommunikativ.

Du är prestigelös, en trygg och stabil person med gott omdöme.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann och har förmåga att driva utredningar effektivt, självständigt och i nära samarbete med kollegor och andra parter.

Dessutom krävs prioriteringsförmåga, att kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag.

Det är också viktigt att du har ett rätts- och säkerhetsmedvetande.

Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och sätter även värde på de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kontaktpersoner

Polisområde Nord (Solna/Sollentuna) – gruppchef Veronica Sander, telefon 010-563 22 26.

Polisområde Syd (Västberga) – gruppchef Patrik Sehlin, telefon 070-895 16 34 och kommissarie Jonas Hilding, telefon 010-564 26 13.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, ST och SEKO nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Arbetsort: Solna/Sollentuna eller Västberga. Ange i din ansökan vilken ort du söker dig till.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare, Cecilia Sandström, telefon 070-323 87 53.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen