JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Forensiker inom området reverse engineering av mjukvara till NFC Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

13 mars 2018

Ansök senast

20 april 2018

Referensnummer

C18427/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamhet har sitt huvudsäte i Linköping men finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

Datagruppen är en av fyra inom informationstekniksektionen som består av 10 medarbetare som jobbar med komplexa och ofta udda ärenden inom. Vår målsättning är att bli internationellt ledande inom vårt område varför vi nu behöver förstärka med ytterligare spetskompetens inom vårt område

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna innebär att du utför undersökningar och analyser i samband med brottsutredningar, med speciell fokus på funktionsanalys (reverse engineering) av mjukvara som finns i datorer, mobiltelefoner etc. Du jobbar också med utveckling av metoder inom området då vi ständigt måste ligga i framkant för att kunna bistå det svenska rättsväsendet.

Vi erbjuder en tjänst där du får jobba med utmanande och intressant problemlösning, dina arbetsveckor planerar du till stor del själv eller tillsammans med gruppen. Stort fokus ligger på egen kompetensutveckling och resultatet av ditt arbete bidrar till ett bättre samhälle

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker:
• har akademisk examen på magisternivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom relevant arbetsområde
• kunskaper inom datateknik, operativsystem, filsystem och nätverk
• kunskaper i lågnivå- och assemblerprogrammering
• har mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
• har goda kunskaper inom det engelska språket både i tal och skrift

MERITERANDE ERFARENHETER
Meriterande erfarenheter är:
• erfarenhet av reverse engineering av mjukvara
• erfarenhet av kodanalys
• erfarenhet av kryptoanalys
• erfarenhet av lågnivåprogrammering
• erfarenhet av forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som har en förmåga:
• att ha ett eget driv och känsla för problemlösning och vill vara med och lösa brott
• att arbeta både självständigt såväl som i grupp, med att utveckla metoder och genomföra komplexa undersökningar
• att arbeta analytiskt
• att vara noggrann & kvalitetsmedveten

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Peter BergströmSektionschef 010-56 284 12

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00; Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42; Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78; SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden har du titeln forensikeraspirant.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare, Maria De Geer.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg Ansök via e-post

Till toppen